ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari filosofia batxillerat


Enviado por   •  12 de Octubre de 2015  •  Apuntes  •  587 Palabras (3 Páginas)  •  162 Visitas

Página 1 de 3

Què és Il·lustració?

Kant defineix la il·lustració com la sortida de l’ésser humà de la seva minoria d’edat, de la qual ell mateix es culpable. Es a dir per a Immanuel Kant la il·lustració es sortir de la minoria d’edat, per tant anomenarem il·lustració a la majoria d’edat, ja que tens el valor de pensar per tu mateix , i per tant de poder entendre les coses que et succeeix a tu mateix i a la resta del món, en definitiva, que es el que li succeeix a un ésser que viu en societat. La majoria d’edat es un factor favorable en alguns casos com el que hem explicat amb anterioritat però malgrat tot també ens trobem amb inconvenients com per exemple de ser responsable, madurar i saber que una vegada que t’exposis a una situació de “risc” es a dir que et trobis en una situació que incompleixi la llei, seràs castigat directament  tu sense haver de passar l’assumpte als teus pares. Encara que ens resulta fàcil el que ens agrada, en aquest cas ser lliure preferim no fer-ho perquè sempre optarem per el camí mes fàcil.

Un exemple típic que faria referencia al pensament que exposa Kant en aquest text es el Mite de la Caverna, en el que explica com un homes es passen anys tancats en un subsòl, aquests homes sempre miraven el mateix ja que ells estaven d’esquena a la llum del foc que tenien rere seu i per tant tot el que ells veien era les Hombres de del que estava succeint sobre seu,  fins que un dia un d’aquests homes presoners va decidir anar a veure el que hi havia sobre seu, al veure tot allò, es a dir la llum del sol, entre d’altres coses, va decidir retornar al lloc on portava vivint fa anys, en que en realitat era una mentida. La conclusió que trèiem de tot això es que sovint encara que vulguis ajudar costa, perquè el que pot ser ajudat no vol, vol quedar-se amb les seves costums.

Si, si que estic d’acord en la afirmació que fa Kant al text, ja que pensar per un per si mateix no es res fàcil, ja que tens que aprendre a saber dialogar i tenir coneixement sobre les coses i tot això s’aconsegueix amb l’experiència. Segur que “cauràs” es a dir t’equivocaràs moltes vegades però això et servirà per aprendre dels errors que heu fet  per no tornar-los a fer. Tot coneixement s’adquireix mitjançant l’experiència, fins que arribarà un dia en el que no t’equivocaràs i parlaràs amb propietat, el que Kant anomena aprendre a caminar.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb) pdf (86 Kb) docx (11 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com