ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El sentit de la vida


Enviado por   •  7 de Enero de 2023  •  Prácticas o problemas  •  468 Palabras (2 Páginas)  •  54 Visitas

Página 1 de 2

Segons els mitjans de comunicació i els polítics "el món està avaçant a passos de gegant" i cada vegada estem millorant més la nostra societat, equiparant les desigualtats, i inventant tecnologia que millora les nostres vides. Personalment, crec que tot això és una gran mentida de la qual tots som conscients, però ningú diu res perquè ja ens està bé. Ara que soc adolescent i la meva part crítica s'ha activat, m'estic adonant que la majoria de coses que pensava sobre el món són falses.

Segons el meu punt de vista, la vida no té sentit perquè vivim en una mentida constant. El nostre únic destí és néixer per morir com qualsevol ésser viu, l'única diferència és que la resta d'animals no són conscients d'això. Com nosaltres sabem com acabarem i ens neguem a què la vida es limiti a això, necessitem buscar-li altres sentits i fins i tot negar aquesta realitat que coneixem. De quina manera? Creant les religions, que ens permeten tapar o amagar la nostra por i impotència a què després de tota una vida morim i punt. De fet, jo mateixa em nego a pensar que moriré i ja.

D'altra banda, trobo interessant la relativitat que existeix sobre la decisió del bé o del mal, trobo que és una cosa molt personal, perquè varia en funció de la cultura, l'època i molts altres factors. La decisió de si una cosa està bé o malament la prenem en funció de la nostra moral, com cadascú som diferents i tenim una moral diferent és un altre fet més que tampoc té sentit.Hi haurà gent que pensarà que això només passa amb la ètica, que el bé i el mal que marca les lleis sempre és igual". Doncs no és així i ho puc demostrar: Per exemple, abans era legal i estava ben vist la compra i venda d'esclaus, ara la nostra cultura i societat això és una bajanada tant legalment com moralment.

En tercer lloc, m'agradaria parlar sobre com algunes persones gaudeixen del patiment d'un altre individu. Potser el fet que cada cop ens allunyem més de la nostra naturalesa i volguem avançar més està provocant que ens tornem éssers malvats, som els únics animals que fem mal per diversió i encara és pitjor, no només ho fem amb altres persones sinó que també o fem a altres animals. L'home s'està tornant un psicòpata. Algú em diria "però els animals poden arribar a matar-se entre ells, per exemple quan estan de cel". Sí, però ho fan per complir la funció vital de la reproducció, el seu objectiu no és divertir-se sinó tenir descendència.

En conclusió, la vida no té sentit perquè l'ésser humà viu en una mentida inventada per ell mateix, de manera que mai tindrà suficient perquè sempre podrà buscar-li més complexitat al seu món i mai estarà satisfet.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)   pdf (27.6 Kb)   docx (7.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com