ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Platón de atenas


Enviado por   •  3 de Mayo de 2015  •  Trabajos  •  1.153 Palabras (5 Páginas)  •  344 Visitas

Página 1 de 5

1. Introducció. 3

Plató d'Atenes nascut el segle IV abans de crist.

En l’obra de Plató Diàlegs i Defensa de Sòcrates. Plató l’idealitza molt, els diàlegs els escriu poc després de la mort de Sòcrates. En els diàlegs posteriors Sòcrates només és el portaveu del pensament del mateix Plató.

Falta explicar què vol dir “apologia”.

2.Resum de l’obra. 4

Sòcrates es troba davant del tribunal quan tenia voltants 70 anys i mai havia estat davant al tribunal, i que li disculpessin pel seu vocabulari vulgar que es disti al vocabulari que fan servir en el tribunal que és més culte. Els seus acusadors que són Meletos, Lico i Anitos volen que Sòcrates sigui castigat però Melotos vol que el condemnin a mort perquè creu que incita als joves i que no creo en els deus. I finalment el condemnen a mort, però Sòcrates no es defensa davant els seus acusadors.

Sòcrates sí que es defensa, però assumeix la condemna un cop la seva defensa ha acabat, respectant així la sentència del tribunal.

3. Exposició i descripció de les acusacions dirigides a Sòcrates. 5

Acusen a Sòcrates de corrompre el joves y de no creure en ningun deu. Corromp als joves de que no creguin en ningun deu i els menja el cervell. I no creu en ningun deu i diu que el sol no mes es un simple roca i la lluna es igual que la Terra.

Havia deixat 10 línies per tal que poguéssiu desenvolupar bé els arguments. T’ha faltat comentar que també l’acusen de tornar bons els arguments dolents i de cobrar per fer-ho.

4. Descriu els acusadors, el Tribunal i l’ambient que envolta el judici. 3

Els acusadors de Sòcrates eren: Meletos fa que els importen els joves però no els importa i fan bromes amb coses serioses. Acusador més perillós és Anitos. Lico mereix poca confiança. Tribunal és gent d'Atenes. L’ambient que envolta el Judici és un ambient fred i injust i no més parla Sòcrates.

Falta explicar a qui representava, segons Sòcrates, cada un dels acusadors. L’ambient pot ser fred, però després com expliques que Sòcrates hagi de demanar silenci en més d’una ocasió mentre parla?

5. Escriure la defensa de Sòcrates fa la mateixa. 5

Sòcrates es defensa dient que ell no es creu el més savi que ningú perquè ell no sap res i acusa a Meletos de que no li va interessar mai el que feien el joves només volia enfonsar-ho. I ell acceptaria qualsevol càstig perquè ell sabia que no havia fet res.

Havia deixat 10 línies per tal que poguéssiu desenvolupar bé els arguments. Falta explicar com es defensa sobre si creu en els déus o no, i si ha cobrat mai per fer el que fa o no.

6. Comenta l’actitud de Sòcrates enfront de la mort. 3

Sòcrates creu que ell no ha fet res per suplicar pietat i que no la suplicarà (coma) que els atenesos decideixin el millor per ells quan votin si es mereix el càstig si o no. Però que ell no ha fet res, no ha corromput els joves, ni ell creu en els deus no existeixen i no creu que la lluna sigui igual que la Terra ni que el sol sigui una roca que estan equivocats. Però com els seus enemics són els mes savis però diu Sòcrates que no hi ha savi.

Expliques de nou la seva defensa, però no la seva actitud: està nerviós, preocupat? O serè i digne? Té por a la mort? Per què?

7.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com