ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Voltaire


Enviado por   •  12 de Diciembre de 2021  •  Informes  •  519 Palabras (3 Páginas)  •  94 Visitas

Página 1 de 3

Nerea Manzano Ortega                                                                          4rt A

                           COMENTARI DE TEXT

El text que ens hem llegit la qual comentarem s’anomena Voltaire, Càndid i l’optimisme , és un text historiogràfic , escrit per Vicente Moreno Cullell , nascut l’any 1981 a Barcelona , llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i forma part del Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica. Concretament va escriure el text dimarts, 11 de Febrer de l’any 2014.

En primer lloc el que ens vol donar a conéixer el text és qui és Voltaire , com és ( en diferents sentits)  i sobretot la seva història.

  1. Voltaire, dit realment François Marie Aruet, va néixer l’any 1694  a París i va morir al 1778, era un els grans intel·lectuals del segle XVIII i l’any 1746 va ser elegit membre de l’Acadèmia francesa. Va fer escrits on defensava diferents punts, com ara l’ igualtat, les llibertats polítiques,  la tolerància i també sobre la seva vida, tractats històrics i també filosòfics, com ara: La Henriada, Tractat sobre la toleràcia, Diccionari filosòfic i altres. Era considerat un home molt intel·ligent amb idees/ opinions dierents a l’altra gent, era crític, sobretot defensava la llibertat ( ja que en aquella època no hi havia gens de llibertat com a molt un 5% del 100%)  i la tolerància religiosa. Era molt admirable, però també es possava en embolics i en algunes ocasions va estar a la presó ja que va provocar problemes econòmics.

Al segon paràgraf ens parla sobre la discussió que va tenir amb Lluís XV, nascut l’any 1710 i mort al 1774. Va ser molt estimat a principis del seu regnat, però amb el pas l temps va perdre el suport de la gent. A partir de la discussió és quan Voltaire va descobrir virtuts dels parlamentarisme i les llibertats la qual els anglesos gaudien. Voltaire defensava molt la llibertat de pensament, la justícia i el respecte a una altra persona.

Finalment amb el temps va guanyar més i més diners, li va tocar la loteria bastantes vegades, ja que tenia trucs  amb l’ajuda de Charles Marie, van comprar una gran quantitat de loteries amb menys preu, ja que va haver un error i en conclusió van sortir guanyant.

Per últim va fer-se amb 2 residències a la frontera francosuïssa, a 2 bandes, la francesa i al cantó suís i encara que hagués fet certes coses malament la gent el defensaven per la seva forma de pensar i per les coses que defensava.

  1.  

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)   pdf (45.1 Kb)   docx (8.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com