ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Coloseu De Roma


Enviado por   •  20 de Enero de 2014  •  617 Palabras (3 Páginas)  •  350 Visitas

Página 1 de 3

Anàlisi del Colosseu

Conegut originalment com a Teatre Flavi, actualment se'l coneix com a Colosseu per l'estàtua de Colós de Neró monumental de bronze.

L'autor és desconegut i va ser encarregat per l'emperador Flavi Vespesià que governà entre el 69 i 79 dC. Es començà a construir cap a l'any 72 dC i s'inaugurà al 80 dC sota el mandat de Tit. Definitivament serà acabat al 82 dC sota el mandat de Domicià

Va ser l'amfiteatre més gran i es va utilitzar durant 500 anys. L'abandonament durant alguna època en va provocar també l'arruïnament a causa de varis terratrèmols. Més endavant serà utilitzat com a cantera de marbre.

És un edifici original dels romans fet de marbre de travertí principalment però també de formigó, maó, pedra i estuc. És d'estil imperial. Té pilars i arcs de travertí ajuntats sense arguemassa i alguns carreus estan ajuntats amb grapes metàl·liques. Per tal de que l'edifici s'aguanti, té uns fonaments de -14 m de profunditat per adaptar-se a un terreny pantanós. El sistema arquitectònic és arquitravat.

És un enorme edifici ovalat d'uns 190m d'allargada i 160 m d'amplada. D'alçada fa uns 50m i tot el seu perímetre fa més de 500 m.

La part de la façana que es conserva més bé esta articulada en quatre nivells i a cada nivell hi ha un ordre diferent. Els tres inferiors estan formats per 80 arcs de mig punt acompanyats per columnes adossades que aguanten un entaulament decoratiu. El quart nivell o àtic és una paret amb pilastres i finestres adossades. El nivell inferior és Dòric, el segon Jònic, el tercer Corinti i el superior esta format per un mur amb pilastres adossades i petites finestres rectangulars.

L'àtic sostenia uns màstils de fusta d'on penjaven unes teles anomenades velàrium que protegien del sol i la pluja i es desplegaven mitjançant politges.

La planta és el·líptica i al voltant hi ha la càvea. Tenia un aforament de 50.000 espectadors que es dividien a baix les persones importants i com més allunyades de l'arena menys importants. No aprofita el desnivell del terreny sinó que crea un sistema de voltes superposades que es recolzen sobre els pilastres de travertí.

Esta pensat per que hi passi molta gent ja que té gran nombre de passadissos. S'hi entrava des del nivell inferior i cada pis estava comunicat per escales i rampes que donaven a l'arena pels anomenats vomitoris.

L'arena que fa 75 x 44m és una plataforma de fusta i sorra que a sota hi tenia túnels, magatzems i sistemes de drenatge per a l'aigua que comunicaven amb el clavegueram de la ciutat.

Esta construït al parc de la domus àurea de Neró, sobre el que era el llac artificial. Esta a prop del circ màxim i al costat del fòrum romà i actualment

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com