ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari Planol


Enviado por   •  6 de Mayo de 2014  •  405 Palabras (2 Páginas)  •  184 Visitas

Página 1 de 2

Plànol urbà i fotografia aèria de la ciutat espanyola a comentar:

A continuació analitzare el plànol urbá de la ciutat de Toledo. La ciutat está situada mes o menys al voltant del riu Tajo, a dalt d'un turó a uns cent metres d'altura sobre el riu, el qual la cenyeix per la seva base, forman un pronunciat meandre conegut com Torno del Tajo, aixó ens indica que la ciutat té un carácter defenciu. La barrera de fixació que fa dificultos el creixement de la ciutat és el riu Tajo.

La ciutat, importantíssim focus cultural i polític durant l'Edat Mitjana i el Renaixement, queda però bastant marginada en el posterior procés modernitzador d'Espanya, raó per la qual la seva estructura medieval es conserva pràcticament intacta. El seu primer moment d'esplendor arriba en esdevenir capital del regne visigot, experimentant també un notable impuls durant la dominació musulmana, i aconseguint el seu màxim apogeu al segle XVI. La crisi del segle XVII, però, la afecta de forma important, perdent gairebé la meitat de la seva població.

L'actual pla de Toledo és el prototípic de les ciutats medievals amb clar influx musulmà. Aquest pla es correspon amb el model anàrquic o irregular, amb carrers curts, estrets, en pendent, que tracen corbes. No hi ha un pla urbà previ a les construccions, sinó que més aviat els carrers sorgeixen en l'espai que deixen lliure els edificis. Aquesta estructura, magnífica des del punt de vista històric i monumental, resulta però caòtic en l'actualitat pels nombrosos problemes que comporta per a la mobilitat de persones i, sobretot, del trànsit rodat.

Com a edificis més destacats de la ciutat podem citar la Catedral (una de les joies del gòtic espanyol) i l'Ajuntament, que apareixen pràcticament junts al centre urbà, i l'Alcázar (reconstruït en bona mesura), el gran centre del poder polític a els moments en què Toledo va ser Cort.

Podem observar, al nord de la ciutat, els ravals, barris d'origen medieval que sorgien extramurs de la ciutat (la muralla es troba encara avui molt ben conservada en la major part dels trams). Al SW apareix la jueria, representativa de la força que aquesta comunitat va tenir en el Toledo medieval.

Actualment, Toledo, com comentàvem anteriorment, presenta seriosos problemes de trànsit i habitabilitat al casc històric. No obstant això, al mateix temps, aquest s'ha convertit en la seva principal font d'ingressos, en haver-se especialitzat la ciutat en les activitats del sector turístic gràcies al seu magnífic patrimoni monumental.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.5 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com