ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari Català


Enviado por   •  4 de Diciembre de 2014  •  675 Palabras (3 Páginas)  •  349 Visitas

Página 1 de 3

COMENTARI DE TEXT – L’HOME DESCONCERTAT

1.

Lícitament, la dona reclama igualtat de drets, correspon-sabilitat domèstica i, respecte i capacitat per gaudir de les diferències com ara diàleg, tendresa, complicitat i passió. És evident que la dona ha assolit un seguit de fites cap a un futur igualitari, com ara la incorporació al món laboral, però encara queden alguns sectors masculins masclistes que es neguen a l’establiment d’aquesta societat igualitària.

En l’àmbit domèstic, la dona es veu necessitada a compartir les tasques domèstiques per tal de accedir al treball remunerat del qual el benefici és mutu, entre l’home i la dona.

Dins la parella, la dona vol ser estimada i estimar, igual que l’home, però la diferència entre tots dos és que la dona sap formular la demanda d’aquest amor, i sap que n’espera de la parella, i en canvi l’home no és capaç de cap de les dues coses.

En el terreny afectiu, és més freqüent la queixa de les dones respecte a les mancances de l’home al•legant que no és comuniquen, que van a la seva, que no tenen sensibilitat, etc. però els homes en són inconscients d’aquestes mancances. Tot i això res els eximeix de rectificar.

Davant d’aquesta situació i reclam de la dona, l’home adopta una actitud desconcertada, de la qual només en pot sortir, adonant-se de que aquestes propostes són enriquidores per a tots dos.

2.

És evident que vivim en una societat on la dona pateix certes desigualtats respecte a l’home però hi ha un canvi present en l’actualitat que porta cap a un futur igualitari.

Pel que fa la corresponsabilitat domèstica l’home és conscient de que la dona pren part de la majoria de feines de la llar, i adopta una actitud passiva de recolzament al moviment d’igualtat en les tasques i, en general la igualtat social. Tot i això no sembla disposat a fer realitat aquesta igualtat domèstica, ja que és la dona en qui continua recaient la majoria de responsabilitats de les tasques. Aquesta situació sovint ve donada per la inconsiderada passivitat i incapacitat de l’home, cosa que en cap cas l’exclou de prendre part en les feines de la casa.

L’entrada de la dona al món laboral ha fet que la societat fes un gir directe a la igualtat en tots els sentits, però malauradament sembla no haver causat la influència total que es desitjava, ja que és la dona qui segueix en desavantatge en algunes feines, i a casa. De totes maneres la incorporació de la dona a la feina, ha creat una mena de idealitzacions en les feines i en diferents aspectes ja que la societat veu estrany, per exemple, una dona treballant de lampista, i l’home també, a vegades és víctima d’aquesta idealització, ja que si treballa, per exemple de professor de dansa cau en prejudicis no sempre

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com