ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentari Fragment Mar I Cel


Enviado por   •  8 de Abril de 2014  •  895 Palabras (4 Páginas)  •  348 Visitas

Página 1 de 4

Aquesta escena que hem de comentar és un fragment d’una obra d’Àngel Guimerà, concretament de l’obra Mar i Cel. És una obra de la primera etapa d’Àngel Guimerà, una etapa caracteritzada per la tragèdia romàntica, és l’obra més ben elaborada d’aquesta etapa. Àngel Guimerà és un autor de la Renaixença, segle XIX, però aquesta obra està ambientada en el segle XVII, aquest fet és important perquè l’autor utilitza tres elements a la vegada, cosa que a nivell europeu no es feia, només se’n duia a terme un. Fa una barreja d’elements romàntics (passió amorosa, l’amor impossible, el destí...), elements realistes (escenes de quotidianitat, tractament dels pitrates...) i per últim, elements neoclàssics (el vaixell com ha unitat de lloc).

En aqueta escena Hassèn explica a Saïd que Malek, juntament amb tot el bàndol, volen tenir el control del vaixell, volen rebel•lar-se. El seu bàndol ja no mostra simpatia cap a Said ja que el veuen com un traïdor i no pas com el seu amo, que ara s’ha enamorat d’una captiva. Aquest fet és important perquè ha perdut la seva identitat com a pirata, ara el que li importa només és ella, el seu odi cap als cristians ha disminuït, ara el que predomina és l’amor cap a Blanca. Al contrari, Hassèn no està gens d’acord amb el que diu, ell creu que està boig d’amor. Per tant, el que podem destacar d’aquesta escena és que Said s’ha transformat en un enamorat, ha deixat de ser aquell pirata salvatge que el seu únic objectiu era atracar vaixells per obtenir-ne tresors, diners i noies. En aquesta escena ja estem a un punt en que l’amor de Saïd cap a Blanca és evident, es mostren els sentiments a flor de pell, un aspecte de la tragèdia romàntica, aspecte principal de la primera etapa. Com ja ha passat en altres escenes aquí tenim una escena més individual, més intima, que es situa dins el camarot, mentre que ha dalt, a la coberta del vaixell és on el conflicte es comença a escalfar, alguna cosa comença a canviar. Aquesta és una característica d’aquesta obra, es van interposant escenes individual amb escenes col•lectives, el mateix passa amb les escenes amb un força intensitat dramàtica i amb les més tranquil•les.

Els cristians estan a punt d’agafar el control del vaixell aprofitant el que està passant Saïd, Hassèn el vol advertir però ell el contesta d’aquesta manera: “Quin dia més hermós! Fa bo de veure la llum avui! Hassèn: no se t’eixampla lo pit al respirar?” aquí es reflecteix clarament el que sent Saïd, no se n’adona del que passa al seu voltant, l’enamorament és una nova sensació per ell, no sap el que li passa, per això, els altres el veuen com un boig.

En aquesta escena podem destacar un tret humorístic per part de Hassèn quan Saïd li fa una pregunta i ell li respon: “Sí, i quan desperto ella no hi és, i la botella és buida”, aquí Hassèn se’n riu de les paraules de

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com