ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

LA VIDA QUATIDIANA AL FRANQUISME


Enviado por   •  6 de Octubre de 2021  •  Trabajos  •  364 Palabras (2 Páginas)  •  114 Visitas

Página 1 de 2

El cómic

Història:

El còmic és un relat que es compta amb xicotetes vinyetes que contenen il·lustracions i en el seu gran mayoria contenen textos.

Pot ser que no ens ho semble, però el còmic té molts anys d'antiguitat, alguns diuen que els primers senyals del còmic van ser en la prehistòria i altres en l'antic Egipte, però segons especialistes com Pedro Porcel i David Kuzle, la història del còmic comença amb la invenció de la impremta.

Es va originar a França, en el segle XIX, on es van crear les Auques i Al·leluies.

Les Auques i els Al·leluies es caracteritzen per narrar esdeveniments mitjançant il·lustracions amb textos, però els textos no estaven dins de la il·lustració, sinó que estaven sota els dibuixos, al peu de les imatges com a manera d'explicar que tractava la vinyeta.

Quan la premsa era la principal eina de comunicació, es van començar a afegir xicotets còmics en els periòdics anomenats tires còmiques, normalment eren sàtires còmiques sobre política, però també hi havia tant per a xiquets com per a adults. Després de contemplar l'èxit que van tindre algunes revistes començaren a imitar aquesta idea de negoci.

Més tard a Amèrica del Nord sorgien sèries com The Yellow Kid, The Katzenjammer kids, etc.

I en 1897, es van recopilar 70 còmics en format de xicotets llibres, com per exemple el més conegut, Popeye.

Però durant i després de la Gran Depressió el còmic sofriria diversos canvis, el gènere de comèdia continuaria comercialitzant-se, però eixirien uns nous com el gènere d'aventures o ciència-ficció, per exemple, Buck Rogers, Mickey Mouse o Flash Gordon.

A més, es començaren a fer més volums que continuaren amb una història, així que moltes vegades el final del còmic acaba en suspens perquè vulgues comprar el següent volum i continuar llegint.

A Europa el còmic també segueix les mateixes pautes com per exemple Tintín, que naix en 1929 a França o al Japó que va traure Orgon Bat.

A Espanya, el còmic s'inicia a Catalunya en 1904, amb el *Patufet, però no es publica la primera i vertadera revista de còmic fins a 1917, amb el TBO. A partir dels anys vint es van crear els mitics comis com per exemple Winnie the Pooh, Mickey Mouse, Superman, etc.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.2 Kb)   pdf (34.3 Kb)   docx (7.6 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com