ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Microeconomia


Enviado por   •  22 de Octubre de 2014  •  1.468 Palabras (6 Páginas)  •  114 Visitas

Página 1 de 6

PRICING AND CONGESTION: ECONOMIC PRINCIPLES RELEVANT TO PRICING ROADS

1. Introducció

La xarxa de carreteres és un recurs car i escàs. S’observa que a 1987 la despesa dels consumidors anava un 15% cap a transport i vehicles, mentre que un 11.3% en vehicles de motor. Clarament, el transport per carretera té una forta importància econòmica. Mentre que la xarxa de carreteres va augmentar poc a diferència del trànsit per km recorregut va augmentar un 34% a la mateixa dècada i en un 52% en les autopistes. El trànsit en les carreteres principals en les àrees de nova construcció van créixer un 13%. Tal i com a escàs recurs que són les carreteres és natural que els economistes discuteixin pel fet de que hi hauria d’haver un racionament i fer pagar a la gent. Els conductors haurien de pagar el cost social marginal per l’ús de les carreteres per tal de que aquests prenguin les millors decisions a l’hora de fer un viatge particular. Si aquests paguen el verdader cost social del transport, potser les àrees urbanes, les mides de les ciutats i tal serien diferents. L’objectiu doncs és identificar aquests costs socials, proporcionar estimacions aproximades de la seva magnitud a GB, i per tan identificar les polítiques a aplicar.

Una manera de centrar-nos en la discussió és preguntar-nos com dissenyar un sistema impositiu pels qui utilitzen les carreteres. Aquest problema es pot subdividir en varis problemes.

• quin és el cost marginal de fer un viatge particular? Una part és el cost directe d’utilitzar el vehicle i aquests són pagats per l’usuari. Llavors hi ha el costos socials anomenats; road-use costs, costos socials provocats per l’ús d’aquests: contaminació, manteniment de les carreteres... és lògic, doncs, que es vulgui carregar un impost sobre aquests vehicles on el cost social d’utilitzar-lo és major que els beneficis que se’n treguin. Per tant, primer cal mesurar aquests costos!

I la segona qüestió és si els conductors haurien de pagar taxes addicionals per sobre d’aquests costos. El primer argument diu que no haurien de pagar només aquesta part extra sinó la totalitat dels costos. Un altre argument és que el govern necessita ingressos i els pot extreure d’aquests. Els dos arguments fan referència tant al desig d’equitat com de justícia, o la necessitat d’aconseguir una eficiència en l’assignació de recursos.

Principis pertinents de la fiscalitat:

La teoria moderna de les finances públiques proporciona una forta organització en els preus i en els impostos. Certes assumpcions polítiques haurien d’estar dissenyades per tal d’assolir l’eficiència en la producció, on totes les taxes que distorsionin recaiguin sobre el consumidor final. Àmpliament, per assolir aquest resultats calen unes condicions:

- Que l’eficiència productiva sigui factible

- Que qualsevol benefici privat que en resulti són negligibles o que poden estar taxats.

La condició de factible serà satisfeta si l’economia és competitiva i les externalitats poden ser corregides.

La teoria té implicacions immediates per els conductors. Hi ha dos tipus de conductors: uns que presten un servei i d’altres que és consum final, transport de persones. Els primers haurien de pagar els costos pel que fa a les externalitats i els costos marginals de manteniment. Pels segons es poden aplicar més impostos creant així taxes indirectes. Sembla doncs que hi ha una forta relació entre els costos dels conductors i la despesa en carreteres. Per tant, en una economia que funciona no hi ha d’haver necessitar d’originar un conflicte per tal d’assolir un sistema d’impostos equitatiu i just amb la idea de fer front a totes les despeses que es generen de l’ús de les carreteres.

Com han de ser aquests impostos?

Per aquells que presten serveis; 1. Identificar costos. 2. Quins mètodes estan disponibles per recaptar impostos i com han de ser ajustats per assolir aquests costos. 3. Quines repercussions tenen fora del sector del transport, i si es dóna com s’ha de tenir en compte. Però si parlem de l’ús del cotxe particular cal afegir un punt més. 4. Determinar el nivell apropiat de l’impost.

2. Quantificar els costos socials

Els vehicles imposen 4 costos a la societat: accidents, contaminació, desgast de carreteres i congestió. L’autor diu que les costos externs per accidents poden ser tant grans com tots els altres costos externs junts, per tant, potser són els més importants. Impliquen costos en vides perdudes o vides salvades, el cost, el que estàs disposat a pagar per reduir aquest risc. La segona raó diu que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.2 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com