ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Qüestionari "Tierra y libertad"


Enviado por   •  9 de Abril de 2020  •  Trabajos  •  1.218 Palabras (5 Páginas)  •  281 Visitas

Página 1 de 5

QÚESTIONARI: TERRA I LLIBERTAT

1. Què eren les milícies? Com està tractada la seva actuació durant la Guerra Civil a la pel·lícula?

- Les milícies eren organitzacions armades formades per civils. Aquests podien ser membres de sindicats com la CNT, de partits com el POUM o voluntaris, que lluitaven durant la Guerra Civil per la República contra els nacionalistes.

- En la pel·lícula apareixen diferents milícies com comunistes, de la CNT i del POUM, i es mostra com intenten evitar l’avanç de les tropes nacionals, tot i disposar de menys formació militar i armament més rudimentari. Es veu clarament com estan formades per civils amb poc coneixement bèl·lic.

2. Que eren les Brigades Internacionals. Descriu a través del personatge de

David, quines van ser les seves motivacions ideològiques per participar

Guerra Civil Espanyola.

- Les Brigades Internacionals eren organitzacions de voluntaris estrangers que van venir a Espanya a lluitar per la República.

- En el cas de David, creia que aquesta lluita també anava amb ell i com no tenia feina ni futur a Anglaterra va venir a lluitar-hi ja que també considerava que amb aquesta guerra i una suposada victòria, la resta d’Europa incloent Anglaterra s’adonaria del poder de la República i apostaria també per aquesta forma de govern. En canvi, si el feixisme vencia, podria estendre’s per la resta d’Europa.

3. Que eren les col·lectivitzacions de terres. Analitza com està tractat aquest tema, i assenyala alguns dels arguments a favor i en contra de les mateixes que apareixen a la pel·lícula.

- Eren expropiacions de terres de propietaris per passar-les a mans de la cooperativa agrícola d’aquella zona  i ser treballades col·lectivament, per tots. Formava part de la idea de fer guerra i revolució.

- En la pel·lícula hi ha una escena en el poble recentment ocupat per la milícia on aquest tema és tractat en una assemblea on apareixen arguments a favor i en contra. A favor es troben pagesos i classes més populars que defensen que són ells els qui la treballen, que tots són iguals i tenen les mateixes necessitats i que és millor treballar-les tots junts per aportar així millores tècniques com el tractor. En contra estan els propietaris que defensen que tenen terres perquè han treballat per aconseguir-les i que és injust que tinguin tots el mateix.

4. Que va passar als "fets de maig del 37". Com estan tractats a la pel·lícula.

- Va consistir en la presa de l’edifici de Telefònica a Barcelona per part del POUM i la CNT, un punt estratègic on arribaven totes les trucades de la ciutat. Llavors la Generalitat de Luis Companys va enviar la Guàrdia d’Assalt i alguns soldats per fer-los fora però van oposar resistència i va acabar en un tiroteig.

En la pel·lícula apareixen per sobre aquests fets on a través d’una carta, David explica que la Guàrdia d’Assalt està per tot arreu i que la policia acaba de prendre l’edifici de Telefònica per la força.

5. Que era el POUM. Raona que vol dir que la seva estratègia de lluita era guerra i revolució". Posa exemples.

- Les sigles signifiquen Partit Obrer d’Unificació Marxista i es tractava d’un partit força radical i revolucionari que va formar part del bàndol dels republicans durant la Guerra Civil.

- L’estratègia consistia en lluitar i vèncer la guerra contra per la República a la vegada que s’aplicava un caràcter revolucionari amb la voluntat d’aconseguir canvis en la forma d’organitzar-se, viure i governar i acabar establint el comunisme. Exemples d’aquesta estratègia durant la pel·lícula és la col·lectivització de la terra que entra en debat en l’assemblea del poble, i també en les conversacions i reunions entre milicians on constantment tracten aquesta estratègia de fer la guerra alhora que tenen lloc grans canvis revolucionaris.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8 Kb)   pdf (74 Kb)   docx (11 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com