ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Reseña Libro El Imperio Otomano


Enviado por   •  5 de Junio de 2014  •  964 Palabras (4 Páginas)  •  410 Visitas

Página 1 de 4

IMBER, Colin. El Imperio Otomano 1300-1650. Editorial Byblos. 1era edició. Barcelona, 2005. 536 pàgines. ISBN: 84-666-2286-1. Mides: 17cm x 11cm. Edició de butxaca. Tapes Toves. Traducció al castellà realitzada per Jordi Vidal.

Títol original: The Ottoman Empire, 1300-1650. The Structure of Power

El llibre consta de 536 pàgines i conté quatre mapes a les primeres pàgines; el primer correspon a un mapa de la Península d’Anatòlia l’any 1340, amb les principals ciutats i els Emirats turcs d’aquella època. El segon mapa il•lustra l’expansió de l’Imperi Otomà, amb les terres que dominava l’any 1380 i l’any 1500, a més de marcar les conquestes de Selim I (1514-1518), les conquestes de Solimán I i Selim II (1520-1574) i finalment les conquestes de Murat III (1578-1590). El tercer mapa mostra les fronteres de l’Imperi Otomà en els segles XVI i XVII, així com les ciutats més importants de l’època. El mapa quatre il•lustra la frontera entre els Otomans i els Habsburg l’any 1600, a la zona de la Dalmàcia i Transilvania. Finalment, l’últim mapa del llibre mostra les províncies otomanes en el segle XVI, així com les capitals i ciutats més importants de l’Imperi.

El llibre comença amb una petita introducció realitzada pel mateix autor, Imber, on justifica que ha realitzat aquesta història general sobre l’Imperi per tal d’introduir el lector en el complicat tema de l’Imperi Otomà i preparar-lo per la lectura d’obres més especialitzades. També està dirigit, segons l’autor, als otomanistes, ja que l’autor mostra una cronologia senzilla de fets que fins ara no havien estat estudiats amb profunditat i amb coherència. Al final del llibre Imber mostra un glossari amb el termes i títols tècnics otomans, una extensa bibliografia específica per a cada tema i un índex onomàstic.

Clim Imber, historiador i filòsofs anglès, és professor universitari a la Universitat de Manchester. Està especialitzat en la Historia dels Otomans, del qual, ha publicat diverses llibres divulgatius sobre aquest tema, dels quals destaquen; Studies In Ottoman Historya and Law, Karejaan Ottoman 1300-1650, Frontiers of Ottoman Studies i Ebu's-su`ud: The Islamic Legal Tradition .

Imber presenta el seu llibre en vuit capítols d’entre quinze i vuitanta-sis pàgines. En el capítol denominat "Cronologia" (pàg. 17-126), ens ofereix una història dels esdeveniments més importants des de la creació de l’Imperi Otomà fins el període de crisi comprès entre 1590 i 1650, explicant les relacions exteriors, la guerra i la política interna otomana.

En el següent capítol titulat "La Dinastia" (pàg. 127-180) Imber realitza una descripció de l'estructura familiar i les polítiques matrimonials, explicant la successió al tron i els processos de canvi amb el pas del temps. També es centra en figura del sultà com califa, com a líder a la guerra, com a titular d'una genealogia noble i com a emperador.

El capítol titulat "Reclutament" (pàg. 181-200) Imber es refereix exclusivament a la qüestió de la "esclavitud militar" (kapukulu), parlant d'aquesta important institució

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com