ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tema 1


Enviado por   •  4 de Octubre de 2015  •  Trabajos  •  1.094 Palabras (5 Páginas)  •  163 Visitas

Página 1 de 5

TEMA 1 : L’EUROPA DE L’ANTIC RÈGIM

  1. Defineix els següents conceptes
  1. Societat estamental ,és un dels conceptes claus del feudalisme que consisteix d’una organització social, els individus estan assignats a diferents estament que defineixen les activitat a què es poden dedicar i els drets de què gaudeix . Aquestes estaments es podem dividir en privilegiats que el formen : El clero, el representa una petita part de la població (1%), no havien de pagar impostos i el seus ingressos  provenien del delme . La noblesa  representaven un 2% i el 3% de la població, tampoc pagaven impostos , eren propietaris de la major part de la terra. I per últim el Rei.

El no privilegiats format per: el tercer estat, la majoria part de la població un 90 i 95 %, la burgesia, les classes populars urbanes i la pagesia . Aquet estament tenia que pagar impostos .

  1. Sobirania nacional , el poder emana del lliure consentiment de tots el ciutadans expressat mitjançant el vot .
  2. Mercantilisme, la monarquia pensa que la riquesa d’un país es basa en la disposició de metall disposaven. Per tant tenien que afavorir l’exportació i frenar l’ importació per tal d’aconseguir , així una major quantitat d’or i plata possible.
  3. Drets senyorials, conjunt de prestacions i rendes que rebien el senyors en viritut d’un domini que tenia que rebre sobre la terra. Aixó provenia de l’explotació de les terres que tenien que donar una part al rei.
  4. Monarquia de dret diví, sistema polític de l’Antic Règim, l’autoritat provenia de Déu, en nom del qual exercia el poder. La societat estava controlat per el monarca que tenia tots els poder ( executiu, judicial, legislatiu) i això feia que tingues el poder absolut.
  5. Monarquia parlamentaria, el poder executiu i legislatiu estaven separats en parlaments que votaven les lleis i eren controlats per el membres de govern. Els individus podíem defensar les seves lleis de llibertat. L’inconvenient es que el tercer esta es tan sols una minoria part dels ciutadans i sempre en l’hora de fer vots , terminaven perden
  6. Il·lustració, moviment intel·lectual europeu, va començar a Anglaterra precisament en la Revolució Francesa l’any 1780 , son persones il·lustrades que qüestionaven la seva cuitat en la que vivien principalment característica per el racionalisme propi de la classe burgesa .
  7. Despotisme il·lustrat, comença a introduir algunes idees de la il·lustració com , pretenien unir l’autoritat reial amb les idees de progrés de la il·lustració, l’absolutisme centralitzador, la racionalitat de l’administració , el foment de l’educació i la modernització econòmica.  
  8. L’Enciclopèdia, sorgeix de dos pensadors il·lustrats ( Dierot i d’Alembert), es un projecte cultural amb l’objectiu era recopilar tots el coneixements de l’època fonaments en la raó i en l’estudi de la naturalesa. I poder publicar-lo , va començar a publicar-se  l’any 1751.
  1. Quines idees polítiques aporten: Montesquieu, Rousseau i Voltaire

Els tres gran filosof de la il·lustració del segle XVIII  aporten un nou marc ideològic que trenca amb les concepcions vigents de l'Antic Règim. El seu pensament és anticlerical i antiabsolutista.

  • Montesquieu, filòsof racionalista i jurista francés. Defensa el sistema de govern parlamentari i la divisió de poders ( executiu, judicial i legislatiu). I va proposar un èmfasi especial en la independència del poder judicial. Seguint el seu propi mètode racionalista, aprofundí l'estudi dels problemes de la llibertat política, insistint en la necessitat d'un control i delimitació dels diversos poders .
  • Rousseau, Propugna el retorn a l'estat natural en el que tots els humans eren bons, iguals entre si i pacífics, perquè encara no estaven corromputs per la civilització i el progrés. També va proposar la definició d’un govern ideal, fonamentat en la igualtat dels homes i en la seva participació en el poder. ( sobirania nacional ).
  • Volatire es va proclamar defensor de la llibertat de consciencia i va afirmar que les relacions humanes s’havien de basar en la tolerància entre els homes i les idees.

  1. Per què la revolució americana és la primera revolució burgesa?  Relaciona aquesta pregunta amb el següent document.

La revolució americana , va ser a la primera declaració de drets de l'home i el ciutadans. En el text ens diu que l'home és igual a tots per que va ser creat pel mateix creador. Això provoca la primera revolució burgesa ja que prenen consciència dels drets que té per això en el text diu que el  ciutadà pot fer reformar en el poder si tots volen  el mateix .
les idees de la il·lustració va influir molt en aquesta primera revolució : el poble arribes al poder i la concessió de la independència.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.7 Kb)   pdf (59.7 Kb)   docx (13.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com