ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Asd Fertg Bebin


Enviado por   •  12 de Febrero de 2013  •  348 Palabras (2 Páginas)  •  393 Visitas

Página 1 de 2

Benet XVI (en llatí: Benedictus PP. XVI; en italià: Benedetto XVI; en alemany: Benedikt XVI; en francès: Benoît XVI) (Marktl, Baviera, 16 d'abril de 1927) és el 265è[2] i actual Papa de l'Església Catòlica Romana, en virtut del seu càrrec de bisbe de Roma, el cap de l'Església Catòlica i Sobirà de l'Estat de la Ciutat del Vaticà. El seu nom de naixement és Joseph Alois Ratzinger. Fou elegit el 19 d'abril de 2005, va celebrar la seva missa papal d'inauguració el 24 d'abril de 2005 i va prendre possessió de la seva catedral, la Basílica de Sant Joan del Laterà, el 7 de maig de 2005. Succeí a Joan Pau II.

Ratzinger havia estat nomenat cardenal l'any 1977 pel Papa Pau VI i va servir com assessor teològic durant el Concili del Vaticà II. El 1981 va ser nomenat prefecte per a la Congregació de la doctrina de la Fe, la successora de l'antiga Inquisició pel Papa Joan Pau II. A més, Joan Pau II el nomenà degà del Col·legi Cardenalici i bisbe d'Òstia l'any 2002. Amb ell, Joan Pau II va retornar el poder que el Concili del Vaticà II havia suavitzat a la Congregació de la doctrina de la Fe. Això va convertir Ratzinger en una de les figures més influents de l'Església Catòlica Romana en els últims temps.

Benet XVI és el fundador i patró de la "Fundació Ratzinger", una organització de caritat, que gràcies a la venda dels seus llibres i assaigs aconsegueix finançar beques per a estudiants de tot el món.[3]

El dia 11 de febrer de 2013 féu públic que renunciarà al pontificat el dia 28 de febrer, motivat per una manca de forces:[4] «Noto el pes de l'encàrrec, plego pel bé de l'Església. Havent examinat repetidament la meva consciència davant de Déu, he arribat a la certesa que les meves forces, per l'edat avançada, ja no són les que caldria per exercir de manera adequada el ministeri de Sant Pere»[5]. Aquesta abdicació és la primera que es fa des del 1415, quan Gregori XII va decidir abdicar després de nou anys de papat.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (1.9 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com