ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Treball Tirant Lo Blanc. Hipòlit I L'Emperadriu


Enviado por   •  26 de Noviembre de 2013  •  759 Palabras (4 Páginas)  •  2.415 Visitas

Página 1 de 4

L’amor d’Hipòlit i l’Emperadriu TIRANT LO BLANC

L’amor entre Hipòlit i l’Emperadriu és una de les tres històries d'amor que succeeixen a l'obra i la més inesperada.

Hipòlit és un noi bastant jove i un dels companys d’armes de Tirant, a part d’un amic de confiança. Emprèn el seu viatge al costat de Tirant i els seus cavallers cap a Constantinoble i des del moment en què arriben no se separa d'ell.

L’Emperadriu és la mare de Carmesina i l'esposa de l'emperador, pare de la princesa. Des del primer moment veu en Hipòlit una figura molt semblant a la del seu fill, recentment mort, i és aquesta una de les raons que la porten a interessar-se per ell.

Des d'un primer moment Hipòlit li presta atenció a l’Emperadriu però sap que és un amor inabastable, ja que està casada amb l'home a qui ve a servir al costat de Tirant, així que no es centra del tot en conquistar-la.

Hem de dir que l'emperador no s'interessa per la seva esposa i la té una mica abandonada. Només sol centrar-se en guanyar els seus batallar i en tenir-ho tot a punt per defensar-se o atacar en qualsevol moment. D'aquesta manera, l'Emperadriu se sent molt sola i veu en Hipòlit la companyia perfecta per les seves nits tot sol.

Des que Tirant comença la seva romanç amb Carmesina, Hipòlit intervé actuant com a mitjancer i una de les vegades que es disposa a portar-li una carta a Carmesina, es creua amb l'Emperadriu pel passadís. Ella, veu aquesta oportunitat clara per deixar les cartes sobre la taula a Hipòlit. 1.“El principi dels amors d’Hipòlit i de l’Emperadriu”, l’Emperadriu diu a Hipòlit que se sent molt sola cada nit a la seva habitació, al que Hipòlit respon 2.“-Si jo estigués a prop d’alguna senyora, si jo fos al seu llit, per molta son que ella passés, no la deixaria pas reposar com fa vostra majestat. Però no m’estranya de vostra altesa, perquè dormiu sola i ningú no us diu res, ni ronda al voltant vostre amb la intenció de portar-vos al llit. […]”

A partir d’aquest capítol, en els següents ɜ.(249, 260, 261, 262, 263) se succeeix una conversa entre Hipòlit i l'Emperadriu i la prèvia preparació de l'habitació per la nit triomfal entre la parella. L’emperador no sap res de tot això i aconsegueixen portar la seva relació en secret, només ho sap Eliseu, una de les donzelles de palau.

El seu amor es diu que és principalment viciós o profitós, ja que actuen per satisfer el seu desig carnal, però en el capítol 4. "Comparació de la vinya que Hipòlit fa a l’Emperadriu" es veu com Hipòlit li fa una gran declaració d'intencions i no és únicament sexe, sinó que l'estima de veritat.

1. Capítol 248 3. 249 pàg. 159, 260 pàg. 162, 261 pàg. 166, 262 pàg. 167, 263 pàg. 177

2. Capítol

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com