ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Activitats Tema 1


Enviado por   •  13 de Noviembre de 2014  •  1.861 Palabras (8 Páginas)  •  339 Visitas

Página 1 de 8

Evolució dels mitjans audiovisuals

1. Quina és la raó per la qual l’ésser humà vol utilitzar imatges?

resposta: L’home fa un ús de les imatges amb la finalitat de recercar la realitat i immortalitzar-la.

2. Expliqueu les funcions que ha tingut la imatge durant les diferents etapes de la història, des de l’època paleolítica fins el s. XXI

resposta:

1.Prehistòria: la imatge era utilitzada per atribuir funcions sobrenaturals a través de la pintura a les coves. No es basava en una activitat lúdica sinó que es creia que pintar comportava èxit en les caceres i per tant, tenien poders sobrenaturals.

2.Civilitzacions antigues: La reproducció de imatges a la Xina té solament una finalitat lúdica, com podien ser les ombres xineses. Per tant, les imatges es creaven per ser un espectacle.

3.Societats organitzades: La societat es veu exposada a més temps lliure el qual el dedica a crear imatges. L’economia del moment es basava en el comerç i a partir de la creació d’aquestes imatges, es converteixen en un producte de consum i comerç exclusiu.

4.Edat Mitjana: la imatge fou utilitzada com a mitjà de comunicació per difondre les idees dels qui tenien el poder, l’ Església. Crea i difon les idees que li interessa a través de representacions gràfiques inspirades en l’Evangeli per un públic inculte.

5.Renaixement: a partir de la invenció de la impremta, la imatge serveix altre cop com a difusió d’idees però aquesta vegada per difondre tot tipus d’informació.

6.industrialització: amb la invenció de la locomotora, els viatgers utilitzen la foto per immortalitzar el paisatge dinàmic que perceben dels viatges que realitzen.

3. Quina importància té la invenció de la impremta? Investigueu l’autor de l’invent, l’origen i la repercussió que va tenir Espanya.

resposta: Amb la invenció de la impremta s’aconsegueix la multiplicació d’imatges idèntiques, fet molt important ja que facilita la producció d’aquestes i les democratitza. Per tant, podem veure com la invenció de noves tecnologies d’impressió s’utilitzen per tenir imatges a l’abast de tothom. Com a incís, podem veure com amb la impremta, Luter aconsegueix difondre les seves idees reformistes contra l’Església.

Johannes Gutenberg fou l’home que inventà la impremta. L’ invent crear a la dècada del 1450 va suposar publicar un gran nombre de llibres en massa, els quals van ser decisius per difondre les idees del Renaixement a tot Europa.

A Espanya, la impremta arriba més tard respecte altres països d’Europa degut a la situació geogràfica i la manca d’universitats grans i importants. La primera impremta però, s’instal•la a Segòvia l’any 1472. Més tard, començarà a expandir-se cap a zones com València o Barcelona entre d’altres.

La repercussió de la impremta es pot veure en les invencions de diferents diaris com la Vanguardia o l’ABC, els quals disposaven de tecnologies innovadores per fer-ne suficients còpies per difondre-les al púbic.

4. QQuè significa que un material sigui fotosensible? Posa’n algun exemple d’algun material.

resposta: Entenem per material fotosensible aquell suport que conté una o un conjunt de captes sensibles a la llum, les quals reaccionen quan entren en contacte amb aquesta forma una imatge visible. Ex. La plata

5. Expliqueu el funcionament d’una càmera obscura.

resposta: La càmera obscura és un instrument òptic amb la que es poden fer fotografies. És anomenada així pel fet que el seu interior està pintat de negre i no té cap entrada de llum, excepte per un petit forat.

Més endavant s'hi col•locarà una lent que permetrà que entri una major quantitat de llum i que aquesta sigui enfocada òpticament a través de la lent. La cambra fosca captarà tot allò que té al davant: les formes dels objectes, els seus colors, el moviment, els canvis de llum.

6. Expliqueu quines similituds presenten la càmera obscura i la màquina fotogràfica analògica. Determineu-ne les diferències.

resposta:

La principal similitud que presenten aquests objectes és que bàsicament es poden crear imatges amb els dos. No obstant,es creen de diferent manera. La màquina fotogràfica,tot i que neix a partir de la càmera obscura, no comparteix el mateix funcionament que aquesta. La principal diferència és el temps que s'aplica en cada una d'elles, per exemple podem veure com en la màquina fotogràfica és quasi bé immediat mentre que la càmera obscura tardava aproximadament unes 8 hores. A part, la qualitat i el color de la imatge creada són millors en la primera ja que presenta una tecnologia més avançada.

7. Què és una llanterna màgica? Expliqueu el seu funcionament i les aplicacions que va tenir al llarg de la història.

resposta: La llanterna màgica la van inventar al segle XVII, basant-se en el disseny de la càmera obscura, la qual rebia imatges de l’exterior fent-les visibles a l’interior de la mateixa, pensà en invertir aquest procés i portar les imatges de dins a fora. Aquesta consistia en una càmera obscura amb un joc de lents i un suport corredís que col•locaven transparències pintades sobre plaques de vidre. Aquestes imatges s’ il•il•luminaven amb una làmpada d’oli i per a que el fum pogués tenir sortida es dotava al conjunt d’una vistosa xemeneia.

8. Quina és la principal diferència existent entre la càmera obscura i la llanterna màgica?

resposta: La llanterna màgica projectava diverses fases d’un moviment mitjançant gravats en vidres, que canviava de forma mecànica, per la qual cosa és considerat un precursor de l’animació. La càmera obscura en canvi és un instrument òptic capaç de projectar una imatge en una superfície interior.

9. Com es va captar per primera vegada el moviment de la imatge.

resposta: El primer moviment de la imatge es crea descomponent el moviment en imatges successives. La primera imatge en moviment va relacionada amb el moviment animal, realitzant fotografies de cavalls a la carrera.

A partir d’una sèrie de càmeres col•locades en fila s’anaven tirant fotos en ordre a mesura que el cavall anava avançant.

10. Quan

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (12.3 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com