ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Claudio Monteverdi


Enviado por   •  2 de Abril de 2014  •  900 Palabras (4 Páginas)  •  219 Visitas

Página 1 de 4

ANÀLISI ESTILÍSTIC(7)

TÍTOL: ''La favols d'Orfeo'' obra publicada al 1607.

AUTOR: Claudio Monteverdi (cremona 1567-1647)

ÈPOCA: pre Barroc s. XVII

GÈNERE:Combinació de tots els estils anitcs i moderns. Barreja l'estil operistic amb el recitatiu dramàtic, duos amb els tradicionals Madrigals dels pastors i dançes. Monodia acompanyada-estil polifonic.

CONTEXT HISTÓRIC: Monteverdi representa la trancisio entre el Renaixament i el Barroc. La convulció cultural de la seva època i la seva longevitat, li varen procurar estils i tècniques molt variats, que va utilitzar segons la seva conveniencia.

EXEMPLE: A la musica sacra fa servir la textura polifonica. Va musicalitzar els textos dels madrigals amb un destacadisim figuralisme:caigudes cromàtiques per expressar dolor, notes curtes i sueltes per mostrar un torrent de llàgrimes. I per ultim va adoptar les innovacions de la camerata Bardi, per crear el que ells deien ''TRAGÈDIA GREGA''. Monteverdi va cambiar tots els estils antics i moderns com el cant florit acompanyat per un baix cromàtic simple i els cromatismes, una orquestració molt cuidada, novetat de l'epoca, ja que sempre s'acompanyava els cants amb els mitjans disponibles.

INSTRUMENTS:

TOCATTA: conjunt per violins barrocs, violes, llaüts, arxillaüts, oboes, flautes,trompetes, trombons,claves...

L'obra comença amb l'obertura en Re major, interpretada per la percusió i la secció de vent metall. La melodia es quasi una fanfarria i es centra en les notes de l'acord principal.

Re- Fa sostingut. El resultat és alegre i molt ritmic. Seguidament la corda repeteix la peça: llaüts, violes, arpa... mes els 40 instruments. Aquests tenen so més dolç que els anteriors.

Acontinuació, torna el vent metall i percucuó. Després de la Tocata, trobem el pròleg de la música que es una area estrófica amb ritornello.

BIOGRAFIA; CLAUDIO MONTEVERDI

Claudio Monteverdi va néixer a Itàlia al 1567 i va morir a Venècia al 1643, va ser compositor, gambista i cantant. Va ser una figura important en l’època de transició entre el Renaixement i el Barroc i va revolucionar la nova concepció d’art musical que va suposar el naixement de l’opera. Marca la transició entre la tradició polifònica i madrigalista del segle XVI i el naixement del drama líric i l’òpera en el segle XVII. De molt jove es va donar a conèixer com a compositor i a l’edat de 15 anys va publicar la seva primera col·lecció de motets. La seva manera de tocar la viola va fer que al 1592 entres al servei del Duc Vicenzo Gonzaga de Mantua, una de les corts més importants d’Itàlia. Els viatges que va fer per tot el món li va permetre conèixer altres escoles musicals molt diferents a l’Italiana. Al 1599 es va casar amb Clàudia de

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.7 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com