ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Finançament Cinema Català


Enviado por   •  9 de Abril de 2014  •  306 Palabras (2 Páginas)  •  234 Visitas

Página 1 de 2

Finançament del cinema català

El finançament del cinema català es veu dificultat per diferents motius. Primerament, la pujada de l’IVA del 2012 del 8 al 21 per cent en activitats culturals , i per una altre, el descens pressupostari cultural. Aquesta situació dificulta la capacitat del cinema català per poder competir contra l’americà.

L’objectiu de les estratègies econòmiques pel finançament del cinema impulsades per la Generalitat, és preservar la identitat cultural de Catalunya

Com es finança el cinema

El sector cinematogràfic català es finança amb dinars públics de l’estat espanyol i amb diners de la Generalitat. El primers provenen del Ministeri de Cultura i de l’Institut Català de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals (ICAA), i el segons de la Conselleria de Cultura i del Departament d’Indústries Culturals (ICEC).

D’altra banda, les televisions també tenen l’obligació de contribuir amb un cinc per cent dels seus ingressos en el finançament del cinema nacional. Però degut a la crisi, les cadenes de i han reduït els diners invertits en publicitat, d’aquesta manera, al tenir menys ingressos.

Alternatives de finançament proposades

Una de les alternatives de finançament proposades fa poc per la Generalitat va ser un impost anual per a les famílies catalanes, aquest seria de sis a deu euros que servirien per finançar el cinema produït a Catalunya.

Una altra de les iniciatives (ja implantada a França des de fa uns anys) és que al preu de l’entrada s’inclogui una quantitat per contribuir a la subvenció del cinema propi.

Amb aquesta proposta puja el preu de l’entrada, però també es pot ajudar a mantenir la identitat cultural pròpia.

A més d’aquestes, també existeix una altra alternativa, la coproducció.

La coproducció consisteix en treballar conjuntament amb empreses d’altres països. D’aquesta manera,són dos o més països els que intervenen en la producció d’un llargmetratge, i així s’aconsegueixen més fons i, a més, es pot optar a subvencions europees.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com