ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Producció d'un curtmetratge


Enviado por   •  10 de Febrero de 2024  •  Trabajos  •  4.162 Palabras (17 Páginas)  •  61 Visitas

Página 1 de 17

PRODUCCIÓ D'UN CURTMETRATGE:

EL CURTMETRATGE

Per començar a crear un curtmetratge, primer s’ha de saber què és, com funciona i les seves característiques per tenir-les en compte a l’hora de posar-les en pràctica.

1.1. Què és un curtmetratge?

Tal com recull el diccionari DIEC un curtmetratge és un “film d’una longitud inferior a 1000 metres i d’una durada que no sol excedir els 35 minuts”.

Segons el diccionari DIDAC “un curtmetratge és una pel·lícula de cine que dura uns trenta-cinc minuts”.

Un curtmetratge és una producció audiovisual o cinematogràfica que té una durada d’entre menys d’1 fins als 30 minuts.

És força més curt que el temps mitjà d’una pel·lícula de producció normal.

La producció audiovisual és tot un art i requereix l’especialització, l’adquisició i el domini de diverses tècniques, que van des del que és elemental (què és un pla, un so...) fins a conceptes més complexos, com el muntatge i els temps narratius.

1.2. Característiques d’un curtmetratge

Per fer un curtmetratge s’han de tenir en compte alguns factors:

Utilitza els mateixos gèneres i estils de les produccions i rodatges de llarga durada.

Té un pressupost/cost de diners més baix.

Hi ha més llibertat creativa.

Els joves productors poden fer servir els curtmetratges com a mètode per donar els seus primers passos, fer-se una idea i així poder-se preparar.

2.1. Perfils dels personatges

Realitzar els perfils dels personatges és necessari per poder crear la seva personalitat, el seu caràcter i la idea de com haurà de fer les accions i sentir-se en les diferents escenes. Cal que els personatges siguin coherents cadascun amb la seva personalitat i manera de fer perquè es puguin relacionar dins de la història i es pugui entendre més fàcilment, ja que aquests són essencials per poder desenvolupar-la. Els personatges principals juguen un paper més gran i els secundaris, són menys rellevants. .

IDEA I GUIÓ

LA IDEA

Una idea és l'essència (llavor) d'un començament a partir de la qual es desenvolupa un guió cinematogràfic, acció, etc.

EL GUIÓ

El guió és una part essencial, ja que és el text que cada personatge haurà d'interpretar per poder realitzar la història.

El guió és molt important per definir el contingut del vídeo i les condicions necessàries, ja que posar les idees en paper t'obliga a definir-les.

El guió és com una planificació en seqüència de què passarà al vídeo que consisteix a triar un tema i fer una estructura, o pla flexible, per adaptar-se a com es desenvolupa la filmació.

L'argument és el resum detallat de la història, i l'estructura sol seguir una divisió en tres parts: introducció, desenvolupament i resolució.

La sinopsi és una descripció breu de la història. Després d'això, es pot començar a escriure el guió literari, que divideix la història en escenes i descriu les accions i els diàlegs.

El guió tècnic detalla com es roden les escenes, amb plans, enquadraments i descripcions de l'acció i el so.

Per preparar-lo necessitem: generació de la idea, desenvolupament del guió.

3.1. Generació de la idea

Quan s’escriu un guió, primer s’ha de saber de què es vol parlar. Aquest és el punt de partida bàsic de cada guió.

La idea pot sorgir d'una notícia, un sentiment, una experiència personal o íntima, o fins i tot una cançó. Ja que el curt ha de durar d’entre 1-30 minuts aproximadament s’hauria d'intentar que la idea no sigui massa complicada o pretensiosa, ja que s’hauria de representar molta cosa en poc temps i potser al no s’acabaria entenent.

Això ajudarà a escriure scripts que no requereixin una gran producció i que es puguin implementar amb molt pocs recursos.

Abans de continuar, s’han de respondre dues preguntes:

Sobre què tracta la història que es vol explicar?

De qui tracta la història que es vol explicar?

Un cop contestades aquestes preguntes, s’haurà fet el primer pas per escriure el guió.

3.2. Desenvolupament del guió

Un cop tenim la idea s’han de definir: els personatges, l’argument, l’estructura i el guió literari.

Els personatges

Tal com recull Word Reference, un personatge és la “persona, animal o ésser imaginari que forma part de l'acció d'una obra literària o d'una pel·lícula i que ha estat inventat pel seu autor”.

Un cop escollit el tema, s’ha hagut de fer una recerca sobre els personatges principals, donant-los personalitats i característiques concretes. Pot anar des d'unes poques línies fins a la creació d'una biografia sencera on es defineixin les seves característiques físiques, psicològiques i sociològiques.

És important saber-ho, ja que així els nostres personatges sabran com hauran de reaccionar a la història i com s'hauran d'enfrontar als diferents conflictes en què es trobin.

L'Argument

Un cop es té una comprensió sòlida del tema, de què tracta la història i de qui, és hora d'argumentar. Per tal de realitzar aquesta tesi, s’han de definir les necessitats dramàtiques dels personatges.

Les necessitats del personatge donen un propòsit, el que significa el final de la història. Com els personatges aconsegueixen o no aconsegueixen aquest objectiu es converteix en l'acció de la història.

L'Estructura

Es té un tema, uns personatges,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (26.8 Kb)   pdf (93.3 Kb)   docx (23.7 Kb)  
Leer 16 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com