ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

“The Hobbit”: D’una producció problemàtica a una estrena mediàtica


Enviado por   •  18 de Octubre de 2012  •  Ensayos  •  1.162 Palabras (5 Páginas)  •  461 Visitas

Página 1 de 5

“The Hobbit”: D’una producció problemàtica a una estrena mediàtica.

“In a hole in the ground there lived a hobbit. Not a nasty, dirty, wet hole, filled with the ends of worms and an oozy smell, nor yet a dry, bare, sandy hole with nothing in it to sit down on or to eat: it was a hobbit-hole, and that means comfort.”

J. R. R. Tolkien

“Culebrón” Pre-Hobbit

Sis anys han passat des de que es va infiltrar a la premsa la possibilitat de veure “The Hobbit” adaptat a la gran pantalla i des d’aleshores han estat constants els notícies sorgides sobre el film; tot i que en un principi Sam Raimi (Spiderman, 2002) havia de capitanejar la història de Tolkien, no va ser fins a l’abril del 2008 que New Line Cinema i Metro-Golden-Mayer van anunciar oficialment que seria el realitzador mexicà Guillermo del Toro, (El laberinto del fauno, 2006), qui s’encarregaria de la direcció. Fou aleshores quan Del Toro es posà mans a l’obra tot començant a recrear la “Middle Earth” de Tolkien tot acompanyat per Peter Jackson (The Lord of the Rings 2001, 2002, 2003).

Tot i els rumors de càsting que es filtraven a la premsa amb l’afany de saber quin actor de “The Lord of the Rings” repetiria a “The Hobbit”, va ser el juny del 2009 quan Guillermo del Toro confirmà, a un programa de la BBC, part del seu repertori com ara Ian Mckellen com a Gandalf, Andy Serkis reencarnant a Gollum y Hugo Weaving en el paper d’Elrond. Però va deixar un interrogant: qui encarnaria al hobbit protagonista Bilbo Baggins?

A pesar de tots els constants rumors, Peter Jackson, Guillermo del Toro i tot l’equip de guionistes acabaren el guió l’abril del 2010, però va ser un mes després quan s’atansaran els veritables problemes; el maig del 2010 la MGM no donava llum verda per començar a rodar el film degut als seus problemes financers i fou aleshores quan el director mexicà va prendre la decisió més dura de la seva vida: “A la llum dels constants retards amb la data d’inici del rodatge de “The Hobbit”, haig d’afrontar la decisió més dura de la meva vida. [...] Després de dos anys de viure, respirar i dissenyar un món tant ric com el que creà Tolkien, amb gran dol, haig d’abandonar la direcció d’aquestes meravelloses pel•lícules”.

Així doncs una nova incògnita sorgí: Qui seria el definitiu director de les dos pel•lícules de “The Hobbit”? La resposta a aquesta pregunta es va fer publica l’octubre del 2010 quan la New Line Cinema, Warner Bros. i Metro-Golden-Mayer van anunciar que Peter Jackson assumiria la direcció de ambdues pel•lícules tot donant llum verda al projecte.

D’aquesta manera el dilluns 21 de març del 2011 va començar oficialment el rodatge. “Tot i els continuats retards que hem tingut, estem preparats i molt emocionats de poder començar” assegurà Peter Jackson.

A finals del mes de Juliol d’aquest any es va confirmar que la esperada adaptació cinematogràfica de la obra de J. R. R. Tolkien arribarà finalment en tres pel•lícules i no en dos, com es va plantejar des d’un principi.

Diferències entre “The Hobbit” i “The Lord of the Rings”:

El gener del 2012, el director Peter Jackson va comentar a la revista “TotalFilm” quines eren les principals diferències entre el seu actual projecte “The Hobbit: An unexpected journey” i la trilogia de “The Lord of the Rings”: “The Hobbit és molt més que un llibre per a nens i The Lord of the Rings és una altre cosa; en realitat no va dirigida als nens, al menys no en la seva totalitat. Em vaig donar

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.1 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com