ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cas Risitas


Enviado por   •  23 de Octubre de 2012  •  902 Palabras (4 Páginas)  •  350 Visitas

Página 1 de 4

1. Quines son les principals opcions per entrar al mercat xinès que està valorant Cemex?

Les dues opcions que te Cemex són: realitzar una inversió i comprar alguna empresa local per estabilitzar-la al màxim en poc temps, o crear una planta i sistemes d’operació propis.

Ara per ara cap de les dues resulta viable, per això Cemex prefereix ampliar el seu mercat i concentrar-se en Estats Units. Mentrestant, tots els competidors estan lluitant, prematurament, per introduir-se en el mercat Xinés.

2. Quines avantatges i inconvenients té cada opció?

La primera opció presenta les següents avantatges:

-Xina era un país que al 2002 ja consumia gairebé un terç del ciment mundial. Aquesta xifra ha augmentat en un quaranta per cent al 2010, a més a més, la empresa disposa d’informació que preveu que casi la meitat de la població rural (300 milions, dels 700) emigrarà cap a les ciutats en els pròxims quinze anys. Això implica una crescuda important, a llarg termini, en la demanda del ciment, ja que es necessitaran millorar infraestructures (inclús fer-ne de noves), construcció de vivendes... També cal tenir en compte que el govern està realitzant un esforç molt gran perquè empreses estrangeres estableixin negocis a la Xina. Es tracta d’una industria immadura i polvoritzada que té una tecnologia de producció antiquada.

I les següents inconvenients:

-Tot i la bona disposició del govern per augmentar el nombre d’inversions foràries, ara per ara aquest procés es troba amb masses barreres per continuar endavant, per exemple si un govern provincial ordena tancar una planta deficient, les autoritats local poden ignorar l’ordre de tancament, i el més segur es que ho facin, ja que tenen inversions en la majoria de les empreses. Per tant podem dir que es un procés a llarg termini, aspecte que perjudica molt la filosofia de Cemex (compra plantes per estabilitzar-les en el mínim de temps possible. També cal tindre en compte, segons les característiques del sector, que tindria que basar la seva competència en el preu.

Convenients de la segona opció:

-Disposaria de mà d’obra barata, i en conseqüència podria reduir els costos de producció.

Les desavantatges de la segona opció són:

-Xina té un excés de capacitat productiva, que va desplomar els preus i els marges abans de la explosió de la demanda dels últims anys. La industria del ciment ha passat d’una època de rendibilitat a una de pèrdues, el que fa que el risc sigui molt alt. A més a més sense un soci local les problemes només fan que agarbar-se, ja que haurien de conèixer a la perfecció les regles contables i fiscals, les practiques comercials, de negocis...

3. Quins son els principals factors que fan de Xina una adequada localització per una industria cimentera?

Actualment, l'economia de la Xina està entrant en una nova etapa de desenvolupament. L'augment ràpid

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com