ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Cas Milka.


Enviado por   •  31 de Mayo de 2016  •  Trabajos  •  504 Palabras (3 Páginas)  •  143 Visitas

Página 1 de 3

CAS MILKA

L'empresa Milka es compon de productes elaborats a partir de la xocolata amb llet “amb el sabor més tendre i irresistible”. Mitjançant aquests productes es pretén transmetre l'essència de la marca, recolzada en la naturalesa i en el sa dels ingredients utilitzats per a la seva elaboració, ja que “la llet procedeix de paratges on hi ha aire pur”. Les vendes de Milka es van elevar en 2001 i 2002 a més de tres mil tones de xocolata. El seu portafoli es compon de tabletes i xocolatines de diversos pesos.  De totes elles, les tabletes de 125 grams suposen més de la meitat de les vendes de Milka.

Encara que Milka realitzava menys publicitat que alguns dels seus competidors, la marca venia aconseguint altes cotes de record entre els espectadors , i la iconografía utilitzada per la marca suposava un gran distintiu.

No obstant això, al començament de 2002 els problemes comencen a aparèixer i es detecta una tendència a la disminució en la quota de mercat de Milka. Aquesta pèrdua de quota havia generat una falta de liquiditat que impedia a la marca portar a la pràctica la seva estratègia d'activitats promocionals. A l’espera de una nova estratègia que incorpori els canvis en el mercat i redueixi en lo possible els riscs necessaris, jo recomanaria centrar-se en l'anàlisi de les variables operatives en una nova gamma concreta de productes que han tingut prou èxit, els bombons.

En definitiva es tracta d'aportar atractiu i valor afegit al producte per atreure al consumidor. Aquest  és el cas dels bombons, un dels segments de mercat més actiu en els últims anys, en disposar d'una oferta més variada i d'acord amb els gustos i necessitats del consumidor. Una tendència que es posa de manifest en l'increment de les vendes d'aquestes categories en detriment dels tipus de producte més tradicionals com les tabletes de xocolata o les cremes per untar. En definitiva s'està produint un avanç gradual cap a productes més sofisticats, enfocats cap a una població jove i adulta que busca productes nous, funcionals i elaborats.

Per acabar, comentant l’aspecte de la publicitat, es podria reflexionar el fer un esforç per a que Milka dediqui una mica més de temps  al Punt de Venda, ja que es considera la millor manera de destacar el seu producte sobre els possibles competidors i atreure l'atenció del client.

Donat la dificultat de canviar el producte en si mateix, Milka hauria d’apostar per renovar l'embolcall, fent-ho cada vegada més atractiu al consumidor i intentant deslligar el seu consum de fets puntuals o dies assenyalats al dia a dia.

                                                                        

Quim Estapé

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)   pdf (60.4 Kb)   docx (9.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com