ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Diferencia Entre Frau De Llei I Abus De Dret


Enviado por   •  4 de Noviembre de 2013  •  1.300 Palabras (6 Páginas)  •  785 Visitas

Página 1 de 6

I. FRAU DE LLEI I ABÚS DE DRET

1) Llegeix els següents supòsits de fet:

a) El Sr. X, canvia de nacionalitat, d’un país que no admet el divorci, per un altre país que sí que l’admet i després recobra la nacionalitat inicial.

FRAU DE LLEI perquè burla a la llei per poder-se fer amb el divorci, ja que ell es canvia de nacionalitat per poder-se separar i desprès tornar a la seva nacionalitat com a solter.

b) En Pau, veí del pis 5é 4ª d’un edifici constituït en propietat horitzontal, instal·la al terrat de l’edifici, l’ús del qual té atribuït, un aparell d’aire condicionat que causa greus molèsties als veïns de l’escala. En particular, el soroll que va l’aparell sobrepassa els decibels màxims permesos per les ordenances municipals. Com a conseqüència dels sorolls, la Sra. Remei va veure agreujat el seu problema d’ansietat.

ABUS DE DRET perquè està incomplint una norma com es la dels màxims decibels permesos per l’ajuntament i per tant la de desinstal·lar o bé canviar-li el motor ja que aquest aparell està malmetent a la vida del veïnat com podem comprovar en l’exemple de la Sra. Remei que li ha augmentat l’ansietat. Per tant sinó el treu haurà de indemnitzar a la Sra. Remei i també a la comunitat si s’escau a mes de que l’haurà acabant de treure.

c) La Sra. A, propietària de una finca rústica, la vol vendre al Sr. B per 100 mil euros. El Sr. Z, en la seva qualitat de propietari de la finca veïna, té un dret, el dret de retracte, que li permet obligar al Sr. B que li vengi la finca pel mateix preu.

Abans de vendre la finca al Sr. B, la Sra. A, la divideix en dues finques, de forma que una de les parts deixi de llindar amb la del Sr. Z.

ABÚS DE DRET (hi ha una mala intenció en aquest cas) La Sra. A fa una segregació perquè d’aquesta manera el Sr. B no es veí i per tant no té el dret de retracte (hi pot haver uns diners amb negre per part del Sr. B cap a la Sra. A i si els hi ven al Sr. Z aquets diners no els rebrà per tant ha de fer el possible per vendre-ho al Sr. B).

d) Una societat mercantil, en ús d’una concessió administrativa per a extreure sorra de les platges pròximes a Barcelona va extreure tal quantitat de sorra de la platja que va deixar sense protecció enfront de l’acció del mar a una fàbrica situada en aquella zona. Després d’un temporal, la fàbrica va patir danys importants.

ABÚS DE DRET

e) El Sr. B, de nacionalitat cubana, es casa amb la Sra. A, de nacionalitat espanyola, per tal d’aconseguir la nacionalitat espanyola a canvi de 500 euros.

FRAU DE LLEI només es casa amb el Sr. B pels diners ja que a ella no li suposa cap compromís sinó que li suposa un ingrés que per ella pot ser important.

f) L’empresa fashion victim, titular d’una cadena de botigues de roba, contracta a una treballadora per a ocupar el lloc d'una dependenta que ha deixat la feina en una de les seves botigues. En particular, celebra un contracte temporal d'obra i servei determinat, tot i que el lloc de treball que ocuparà no respon a necessitats temporals.

FRAU DE LLEI

2) Indica si els supòsits anteriors constitueixen un cas de frau de llei o un cas abús de dret. A més, analitza:

EN ELS CASOS DE FRAU DE LLEI:

- Quina és la norma aplicable al cas segons el dret vigent? I quina conseqüència jurídica comportaria la seva aplicació al cas?

- Quina norma jurídica fa servir el subjecte per evitar la conseqüència jurídica no desitjada?

- D’acord amb l’article 6.4 CC quina és la conseqüència jurídica del frau de llei en el aquest cas? 


EN ELS SUPÒSITS D’ABÚS DE DRET:

- Quin dret està exercitant el subjecte?

- Per què consideres que l’exercici és d’aquest dret és anormal o abusiu? Quin 
dany ha causat a un tercer?

- D’acord amb l’article 7.2 CC quina seria la conseqüència jurídica del abús de 
dret en aquest cas?


II. PRESCRIPCIÓ

2) En relació amb el cas anterior respon a les següents preguntes:

a)

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.7 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com