ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

MARKETING - Tarea


Enviado por   •  30 de Septiembre de 2016  •  Tareas  •  1.046 Palabras (5 Páginas)  •  226 Visitas

Página 1 de 5
  1. QUE ÉS EL MARQUETING?

El màrqueting és present en la major part de les nostres activitats del dia a dia.  Està en boca de tothom, majoritàriament es creu que es tracta de vendes i de publicitat.

Com a filosofía:  Es basa en el  Principi: La satisfacció de les necessitats i els desigs dels consumidors. L’empresa no és una entitat sense ànim de lucre. Les organitzacions tenen unes fites per a assolir.  Establiment de relacions permanents que esdevinguin una font prolongada de beneficis per a totes dues parts.  Relació entre l'organització i els consumidors que defensa el màrqueting es fonamenta en tres principis:

L'organització se centra, fonamentalment, a satisfer les necessitats dels consumidors i conèixer els canvis que es van produint en el mercat.

La satisfacció de les necessitats dels consumidors requereix l'esforç coordinat i integrat del conjunt de l'organització.

Les organitzacions s'han de centrar a aconseguir l'èxit a llarg termini.

Com a Activitat: Una manera específica d’executar o de dur a terme la relació d'intercanvi entre les organitzacions i els consumidors. Les activitats de màrqueting: - identificar les necessitats. - dissenyar allò que permetrà satisfer-les. - prendre les accions que donen resposta a la demanda.[pic 1]

Com a disciplina: Constitueix una disciplina científica. Branca de l'economia aplicada: estudi dels canals de distribució. Disciplina de l'administració empresarial o management: tècniques per a augmentar les vendes. Ciència aplicada del comportament, que mira de comprendre les relacions entre els compradors i els venedors.

Com a Sistema de relacions d’intercanvi: sorgeix quan hi ha dues parts interessades en establir una relació per intercanviar quelcom de valor. Relació d’intercanvi: acte de comunicar-se per obtenir alguna cosa d’altri, que té un valor i és útil, oferint també a canvi, alguna cosa valuosa i útil. Per que es doni una relació d’intercanvi cal que es compleixin una sèrie de condicions: Com a mínim han d’existir dues parts. Cada part ha de tenir alguna cosa que tingui cert valor per l’altra part. Cada part ha de ser capaç de comunicar-se i transmetre allò que té. Cada part és lliure d’acceptar o rebutjar l’oferta de l’altra part. Cada part ha de creure en la conveniència de tractar amb l’altra part.  Si s’arriba a un acord entre les parts es produirà una transacció.[pic 2]

  1. CONCEPTES BÀSICS

1.PRODUCTES: és el mitjà de què disposa l'empresa, o qualsevol organització humana, per a satisfer les necessitats dels consumidors. EX: béns, serveis i idees. Qualsevol bé material, servei o idea que és susceptible de satisfer una necessitat del consumidor i que, a més, té un valor per a ell.

2. BÉNS: objectes físics i, com a tals, són tangibles. Béns de consum immediat: els que en consumir-los s'extingeixen, ja sigui d'una manera immediata o en un període de temps breu.  Béns duradors: es poden consumir durant un període de temps relativament més ampli.

3. SERVEIS: No tenen existència física, sinó que són intangibles. Són productes que consisteixen en activitats, beneficis o satisfaccions que són oferts a la venda. Presenten característiques que els diferencien dels béns: Intangibilitat, simultaneïtat de producció i consum, impossibilitat d’emmagatzematge i dificultats d’estandardització.

4. IDEES: es caracteritzen per la intangibilitat. Però, a diferència dels serveis, no constitueixen una activitat, sinó que són pensaments, raonaments, estats d'opinió, conceptes o qüestions socials. Sovint les porten a terme les administracions públiques i les associacions a favor d'una causa social determinada: lluitar contra el foc, augmentar la donació d'òrgans, sensibilitzar sobre el maltractament a les dones, etc. Però, no sempre té com a finalitat la millora del benestar social.[pic 3]

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.8 Kb)   pdf (713.7 Kb)   docx (777.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com