ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

MONOGRAFIA UE


Enviado por   •  2 de Febrero de 2014  •  1.992 Palabras (8 Páginas)  •  161 Visitas

Página 1 de 8

ÍNDEX

-Breu introducción a Europa (situació, superficie, població, geografia, etc…)

-Què és la UE?

-Els inicis: el tractat de Roma.

-Evolució de la UE (pàg. 166)

-Els símbols.

-L’entrada d’Espanya en la UE.

-Mapes:

• Països de la UE.

• Països de l’euro.

-Les institucions europees.

-Opina sobre els avantatges de Permanyer a la UE.

INTRODUCIÓ

Europa es uno de los continentes que forman el supercontinente euroasiático, situado entre los paralelos 36º y 70º de latitud norte.

De forma convencional y por motivos históricos es considerada un continente, tras la delimitación realizada por el geografo ruso Vassili Tatichtchev quien deseaba señalar la pertenencia de Rusia a Europa y no a Asia.

Se extiende en la mitad oriental del Hemisferio Norte, desde el océano Glacial Ártico por el norte hasta el mar Mediterráneo por el sur.

Por el oeste, llega hasta el océano Atlántico; por el este, limita con Asia, de la que la separan los montes Urales, el río Ural, el mar Caspio, la cordillera del Cáucaso, el mar Negro y el estrecho del Bósforo.

QUÈ ÉS LA UE ?

La Unió Europea (UE) es una organización económica y política formada por 27 países europeos democráticos. Casi 500 millones de personas forman parte de ella.

En el aspecto económico, los países de la Unión Europea comparten unas normas comunes de agricultura, transportes, pesca, industria… Además, muchos países de la Unión Europea Malta, Chipre, Eslovaquia…

En l'aspecte polític, els ciutadans de qualsevol país comunitari poden residir, estudiar o treballar en els altres països de la Unió.

També poden votar i ser candidats en les eleccions municipals dels mateixos i en les eleccions al Parlament Europeu.

A més, els països de la Unió Europea han adoptat diverses mesures conjuntes per a protegir el medi ambient, lluitar contra la delinqüència i el terrorisme, defendre la igualtat entre hòmens i dones i protegir els drets dels consumidors.

Els inicis: el tractat de Roma.

Els Tractats de Roma, on en singular Tractat de Roma, és el nom pel qual es coneixen dos tractats:

• Tractat Constitutiu de la Europea (CEE).

• Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea de l’Energia

Atòmica (CEEA o Euratom).

Generalment el nom de Tractat de Roma (en singular) és donat al tractat constitutiu de la CEE, mentre que el nom en plural es refereix als dos tractats.

Aquests tractas foren signats a la ciutat de Roma el 25 de març de 1957 per part de la República Federal Alemanya, França, Itàlia i els tres països del Benelux (Bèlgica,Països Baixos i Luxemburg). Entrà en vigor l'1 de gener de 1958.

Juntament amb el Tractat Constitutiu de la Comunitat Europea del Carbó i l'Acer (CECA) conformen els tres "tractats constitutius" de les Comunitats Europees.

Evolució de la UE

1945 = Després de finalitzar la 2n Guerra Mundial, alguns països europeus van decidir cooperar entre ells per a evitar que es produïren noves guerres i apara millorar el desrroyo econòmic d'Europa.

1957 = Alemanya Federal, Itàlia, Bèlgica, Païses Baixos, Luxemburg i França van firmar els Tractats de Roma i van construir la Comunitat Econòmica Europea.

1956 = Espanya ingrés en la Unió Europea.

1992= Els membres de la Comunitat Econòmica Europea van firmar el Tractat de Maastricht, pel que la Comunitat Europa va passar a cridar-se Unió Europea.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (7.6 Kb)  
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com