ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Adicciones


Enviado por   •  27 de Noviembre de 2012  •  1.002 Palabras (5 Páginas)  •  318 Visitas

Página 1 de 5

Adiccions,

Index

Definicio:

Es una malaltia primaria que afecta al cervell i per aixo modifica la percepcion sensorial de l’individu que la pateix. Tambe es podria dir que es un sindrome.

La adicción es una enfermedad que es tan antigua como el hombre mismo y la cantidad de personas afectadas directa o indirectamente por esta enfermedad es mayúsculo.

Els estudis mes recents demostran que el cervell de les persones adictes es un cervell que a canviar neuroquimicament. Aquest canvi neuroquimic es manifesta en una alteració dels procesos cognitius i de la conducta, especialment de aquells patrons de conducta asociats a la recerca i consum de drogues.Aquests canvis bioquimics son produïts per la estimulació del cervell predisposat geneticament del adicte, que genera una reacció exagerada al consum i que distorsiona el sistema neural de la recompensa i els instits, per ordre de la conducta.

L’origen de l’adiccio es multifactorial ya que intervenen factors biologics, genetics, psicologics i socials

La caracteristica essencial de les adiccions es la perdua de control. Entenem aqui per adicccio tan les adiccions per nsusbstancies psicoactives com les anomenades adiccions socials com l’adiccio al sexe, a internet, a les compres, etc. La personma amb adiccio no te control sobre la seva conducta.

En el tratamiento de la adicción el concepto de enfermedad es proviene de la evidencia clínica a lo largo de decadas, de la investigación ceintífica y de la correcta práctica médca. Además desulta útil para lograr la autocomprensión que los pacientes necesitan para poder recuperarse. Ayuda a eliminar el estigma asociado y se abren las posibilidades de atención en salud para un problema que, sin duda, se ha convertido en uno de los problemas de salud pública mas importantes de este siglo.

La negación, el autoengaño y las distorsiones del pensamiento típicas de la adicción, conforman un sistema delusional bien nutrido que atrapa al adicto en un circulo de deterioro progresivo.

Simptomes:

Aquests sintomes es poden presentar tots junts o de manera selectiva i amb diferent intensitat en un momento donat, aixi com poden variar a llarg del temps i amb l’avanç de la malaltia adictiva.

1- Un fort desitj o un sentiment de compulsió per dur a terme la conducta adictiva.

2- Grans dificultats per frenar la conducta

3- Malestar y estat d’anim alterat quan la conducta adictiva es interrompuda

4- Persistir en la conducta adictiva encara que sigui evident que esta produint greus conseqüencies a l’individu.

5- Sentiment de culpabilitat tras la realització del comportament

6- Canvis de la personalitat: aïllament, agresivitat, canvis repetits d’humor sense que res ho justifiqui, relacions amb persones o cercles que provoquen i cronifiquen aquella forma de vida.

7- Apareix un nou terme anomenat la Memoria Euforica, que es un proces de memoria selectiva mintjant el qual, de manera automatica guarda(aflora) un record de l’euforia associat s episodis d’us en el passat. No s’en recorden del sufriments o les consecuencies negatives provocades anteriorment. Per aquesta rao la memoria euforica es un factor important en les recaigudes i en l’autoengany caracteristicen les adiccions.

8- ‘Congelament emocional’ produït pels canvis bioquimics del cervell i de les distorsions psico-emocionals

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.6 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com