ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

EL període d'adaptació


Enviado por   •  26 de Noviembre de 2017  •  Apuntes  •  2.357 Palabras (10 Páginas)  •  305 Visitas

Página 1 de 10

[pic 1]

Llar d’infants Colorins

 


[pic 2][pic 3][pic 4]

ÍNDEX[pic 5]

  1. Introducció........................................................................................................... 3
  2. El període d’adaptació ........................................................................................ 4
  3. Horaris ................................................................................................................ 5
  1. Horari de l’aula dels pollets (0 – 1 any) ......................................................... 5
  2. Horari de l’aula dels cargols (1 – 2 anys) ....................................................... 6
  3. Horari de l’aula de les llebres (2 – 3 anys) .................................................... 7
  1. Activitats ............................................................................................................. 9
  2. Conclusions ....................................................................................................... 11

  1. Introducció

L’any 2001 es va crear la Llar d’Infants Municipal Colorins, al municipi de Vinyols i els Arcs. Això, es deu en gran part per un augment considerable de la població, sobretot famílies joves. Aquesta escola bressol imparteix el primer cicle d’ educació infantil, de caràcter no obligatori, adreçat a nens i nenes d’entre els quatre mesos i els tres anys..

La llar d’infants la formem una comunitat de persones que compartim un projecte en comú: el projecte d’acompanyar als infants en el procés de creixement i aprenentatge.

En quant a la nostra línia pedagògica, els infants tenen dret a una educació de qualitat adequada a les seves necessitats. La llar d’infants els ofereix la possibilitat de relacionar-se amb els altres nens i nenes, compartir jocs, aprenentatges i vivències que els ajudaran a construir la seva personalitat. La nostra tasca és proporcionar les condicions adients, per tal que l’infant es pugui desenvolupar com a persona.

Partim d’una concepció d’infant capaç: capaç de pensar, de fer, de participar, de construir, i evidentment, un infant amb uns drets, per tant, un infant que pot decidir. Un infant que és curiós per naturalesa, i on des d’aquí a la llar intentarem proporcionar-li i oferir-li propostes adients al seu nivell maduratiu i que el motivin. Respectem totalment el seu ritme d’aprenentatge, no els podem donar pressa, ja que cadascú es desenvolupa al seu ritme, per tant, valorem positivament la diversitat que ens trobem. L’infant utilitza el descobriment com a mitjà per nous aprenentatges, ja que considerem que és ell el protagonista del seu aprenentatge.

A la nostra llar d’infants, doncs, ens basem en tres àrees d’aprenentatge que fan referència als fets i a les circumstàncies més significatives pels infants: ells mateixos, tot el que els envolta formant el seu entorn més immediat i la manera com s’hi relacionen.

Finalment, la llar d’infants es divideix en 3 aules: l’aula dels pollets (0 – 1 any), l’aula dels cargols (1 -2 anys) i l’aula de les llebres (2 – 3 anys); les aules estan estructurades per espais de joc o ambients d’aprenentatge, que faciliten als infants el desenvolupament del joc, les seves relacions socials i respecten els seus interessos.

2. El període d’adaptació

La llar d’infants esdevindrà un espai on els nens i nenes tindran la possibilitat d’enriquir-se i ampliar les seves experiències. Una altra manera de créixer i desenvolupar-se en relació amb els companys, altres adults i nous espais.

Tot i això, és possible que els infants necessitin un temps per conèixer la llar, descobrir-hi coses que els interessin, transformar-la, adequar-la a les seves necessitats i preferències, i d’aquesta manera poder-ne gaudir.

Aquest temps, és l’anomenat període d’adaptació i familiarització.

Quan els infants vénen a la llar per primera vegada poden mostrar reaccions diverses. Però no ens hem d’espantar. Aquestes reaccions són previsibles, i és positiu que cada infant expressi els seus sentiments de felicitat o de conflicte.

No hi ha cap recepta màgica que garanteixi la immediata adaptació dels nens a la llar d’infants.  Tampoc és possible establir a priori el temps que requerirà l’adaptació ni la forma en la que es produirà. Només podem fer esment que l’adaptació es tracta d’un procés individual, cada nen tindrà el seu propi ritme, atenent les seves necessitats i experiències prèvies. Es tracta de tenir una actitud respectuosa i mostrar-se pacients i comprensius.

Els primers dies, demanem que l’entrada sigui esglaonada, per grups reduïts, que les famílies acompanyin l’infant i que anem augmentant l’horari en funció de l’estat emocional del nen. El treball educatiu és feina conjunta d’escola i família. El diàleg diari amb les famílies, la bona relació, la confiança de les famílies vers els professionals… ajudaran a que el procés d’adaptació sigui plenament exitós.

“Familiaritzar és establir un vincle entre totes les persones implicades en l’escolarització d’un infant: el propi infant, la seva família i les persones educadores que en tindran cura”.


[pic 6][pic 7][pic 8][pic 9][pic 10][pic 11][pic 12][pic 13]

  1. HORARIS

3.1 Horari de l’aula dels pollets (0 – 1 any)

HORARI

DILLUNS

DIMARTS

DIMECRES

DIJOUS

DIVENDRES

9:00 – 9:30

[pic 14]

[pic 15]

Arribada a la llar[pic 16]

Bon dia!

Arribada a la llar[pic 17]

Bon dia!

Arribada a la llar[pic 18]

Bon dia!

9:30 – 10:00

Arribada a la llar[pic 19]

Bon dia!

Arribada a la llar[pic 20]

Bon dia!

L’hora d’esmorzar

L’hora d’esmorzar

L’hora d’esmorzar

10:00 – 10:30

Activitat en família

Activitat en família

Activitat en família

Activitat en família

Activitat en família

10:30 – 11:00

Marxem cap a casa!

Marxem cap a casa!

L’hora de descansar

L’hora de descansar

L’hora de descansar

11:00 – 11:30

[pic 21]

[pic 22]

 Joc lliure

(Pati)

Joc lliure

(Pati)

Joc lliure

(Pati)

12:00 – 13:00

[pic 23]

[pic 24]

Marxem cap a casa!

Marxem cap a casa!

L’hora de dinar

13:00

[pic 25]

[pic 26]

[pic 27]

[pic 28]

Marxem cap a casa!

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (15.9 Kb)   pdf (632.6 Kb)   docx (5.4 Mb)  
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com