ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ELS CÀSTIGS SÓN ÚTILS I ADEQUATS EN EL PROCÉS D’APRENENTATGE


Enviado por   •  29 de Marzo de 2021  •  Tareas  •  389 Palabras (2 Páginas)  •  342 Visitas

Página 1 de 2

ELS CÀSTIGS SÓN ÚTILS I ADEQUATS EN EL PROCÉS D’APRENENTATGE

La posició A defensa que els càstigs són necessaris davant de l’aprenentatge, és a dir, que són útils perquè les persones aprenguin la conducta correcta que han d’adquirir.

Perquè s’aquireixi una conducta, és completament necessari que hi hagi un reforç al darrere. En molts casos, el reforç que acompanya és un reforç positiu, és a dir, un premi, però quan aquest premi no funciona, s’ha de recórrer als càstigs, sempre i quan aquest càstig sigui adequat a la conducta realitzada.

El que produeixen els càstigs i que els reforços positius no poden, és que, quan es dona una mala conducta, al rebre un càstig, la persona qui rep aquest càstig, al no voler tornar a rebre’l, sap que ha de canviar la seva conducta o no repetir l’acció feta. Per tant, la diferència entre els reforços positius i els càstigs, és que, els càstigs fan la funció que la persona no torni a repetir la conducta que s’ha sancionat i la persona aprengui quina és la bona conducta que s’ha de seguir.

Jo estic d’acord amb la posició A, és a dir, estic d’acord amb el fet que els càstigs són útils i adequats en el procés d’aprenentatge. Crec que els reforços positius són molt necessaris i útils a l’hora d’aprendre una conducta, però quan aquests no funcionen s’ha de recórrer als reforços negatius, és a dir, als càstigs. Els càstigs són útils i necessaris perquè poden realitzar un canvi a la conducta que els reforços positius no poden, és a dir, un reforç positiu no garanteix que la persona no adquireixi males conductes, simplement, la funció d’un reforç positiu és que davant d’una bona conducta, hi ha un premi o recompensa, de manera que els càstigs són aquells que ens ajuden a sancionar les conductes que no són adequades. També estic d’acord amb el fet que un càstig sempre ha d’estar adequat amb la conducta realitzada, és a dir, ha d'haver-hi un equilibri entre la conducta sancionada i el càstig aplicat perquè la funció d’aquest reforç funcioni.

En conclusió, des de la meva opinió, penso que realment els càstigs són necessaris a l’hora d’aprenentatge sempre i quan hi hagi una mala conducta i aquest estigui adequat a la mala conducta realitzada. Per tant, hi ha d’haver reforços positius però també càstigs.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.3 Kb)   pdf (33.6 Kb)   docx (7.3 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com