ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

FREUD, PASSIÓ SECRETA


Enviado por   •  9 de Febrero de 2023  •  Trabajos  •  1.046 Palabras (5 Páginas)  •  55 Visitas

Página 1 de 5
  1. FREUD, PASSIÓ SECRETA

Aquest film podria dividir-se en dos parts, encara no de forma física. En la primera s’exposen els contextos intel·lectuals més importants per al Freud científic, Meinert, Charcot i Breuer.  Especialment important fou Breuer que li donà suport moral i econòmic. Amb ell va tindre les discussions més importants sobre la sexualitat infantil, sobre les associacions en el record i sobre el paper dels somnis. Ell és també qui li proporciona el cas que li procuraria el seu gran descobriment. Ens referim a Bertha Pappenhein, que apareix en el fim com Cecily.

La segona part es nodreix de tota la investigació. Primer a través de la hipnosi i després a través de la lliure associació. La mort del seu pare és el detonant per a que ell mateixa experimente l’ambivalent relació d’afecte que posseeix cap a ell. L’atenta observació dels símbols el porta al complexe d’Èdip. Aquest descobriment junt a l’acceptació de la sexualitat infantil és el motiu de burla per part dels companys de professió.

ACTIVITATS:

  1. Quina relació intel·lectual tenia Freud amb Meinert?

-Freud mantenia una relació dolenta, de rivalitat, ja que Meinert era el seu mestre perquè
l'ensenyava a l'hospital on era director i molts cops el contradiu les seves opinions i teories desafiant-lo davant dels altres companys i deixant-lo n'evidencia, fins i tot,Meinert va haver-hi un punt que el va acabar fent fora de l'hospital.

  1. I amb Charcot?

-Freud i Charcot estaven junts a París per estudiar sobre la histèria, ell es va convertir en el seu estudiant quan li va sorgir l'oportunitat, tots dos afirmen que tenen un origen psicològic i van escriure junts sobre la histèria, però va haver-hi un punt on Freud anava molt més enllà d'allò que ningú mai havia anat coses que per a Charcot era mas i això que ell ja havia creuat certs límits.

  1. Per què Meinert depreciava la hipnosi?

 -La menyspreava perquè creia que no tenia cap mena de rigor científic sino que semblava mes un fet de bruixeria ja que no estaba testificada de manera verdadera cientificament i no creien que fos real ja que fisicament no es trobava cap indici només el sintomes i pscilologim¡cament tampoc es veia ja que els efectes sortien del inconsient.

  1. Què aprèn Freud de Charcot sobre la histèria?

-Freud apren que la histèria és una malaltia només mental i que la ment pot dividir-se contra ella i perseguir dos línies de pensament simultàniament. A més, ha descobert que a través  de la hipnosis es pot induir un estat mental al pacient similar en aquell en què es van  originar els seus sintomes, és a dir, ha eliminat els sintomes que ja tenia  a través de la suggestió, i després els ha creat manifestantlos d’una altre manera. D’altra banda, Charcot demostra que cap dels seus pacients té una enfermetat orgànica, sinó que els seus sintomes són els resultats d’idees que floten per les seves ments, i que pensament i conscient no és el mateix.

  1. Defineix inconscient.

-L'inconscient és una de les parts del jo o de la ment que constitueixen el conjunt del psiquisme humà.En ell trobem  tots els pensaments ocults, els desitjos reprimits i els condicionants que guien les accions de les persones sense que els poguem controlar.

-Es manifesta en els lapsus que patim els, somnis, els símptomes neuròtics i els acudits. S'hi pot accedir usant la hipnosi o per associació lliure amb teràpies específiques.

  1. En quin moment comença a utilitzar Freud la “lliure associació” i abandona la hipnosi i per què?

-Freud comença a utilitzar-lo quan la Cecil  es resisteix. A més, també vol utilitzar-lo perquè d’aquesta manera no entra directament a la ment del pacient i no descobreix coses que el poden afectar mentalment. Per exemple, quan va hipnotitzar al fill d’ell general va adonar-se’n de que era un “perill” i el va enviar a un manicomi, on més tard moriria. Pels malsons que tenia i per aquest motiu, va decidir que el mètode de la lliure associació seria el més adequat per mostrar el fet traumàtic que s’amaga en el seu inconscient i el que l’impedeix a portar una vida normal.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.3 Kb)   pdf (60.8 Kb)   docx (10.8 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com