ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Gran División


Enviado por   •  26 de Abril de 2014  •  1.147 Palabras (5 Páginas)  •  148 Visitas

Página 1 de 5

“Ja fa temps que aquest marrec (es diu Bart i té 10 anys) ens porta de corcoll a tots (els membres de la família) i és que encara que jo li paro els peus quan sóc a casa (les paraules no serveixen de res, el millor és fotre un bon clatellot perquè es calmi) sempre està fent malifetes, robant (...) i, bé, això tan se me'n fot, amb unes cerveses al bar tot solucionat (riu)... però el que ha fet ara, el volen portar a judici i, en cas que no deixi de fer de les seves l'ingressaran en un centre per menors conflictius... Ja el podrien tancar, ja. Perquè deixi de martiritzar a tota la família... però aquesta situació l'està patint i molt la meva dona (la Marge), que té una crisi d'angoixa per culpa d'aquest nano i perquè la Lisa, la meva filla de 8 anys està deixant de menjar i l'altra, la Maggie, que té un any, ha deixat de parlar. A aquestes dues se les estima amb bogeria la seva mare... En fi, que jo provo daquest noi és un desastre. M'agradaria que el comencéssiu a tractar el més aviat possible perquè n'estem tots tips ja d'aguantar-lo. I miri que la seva mare l'ha criat molt bé però... Ja des de ben petit es veia que no podia anar per bon camí... Per sort la Lisa ha sortit bé, encara que sigui una mica 'sabelotodo'. Doncs llavors com quedem? Quan li porto al noi?

Un cop recollida aquesta informació haurem de plantejar entre tots els membres de l'equip les primeres hipòtesis del cas. Per fer les formulacions d'hipòtesis pertinents ens basarem en el model POETICS de conceptualització sistemàtica. Amb aquest podrem donar una primera resposta al perquè no s'ha resolt encara el problema, què el manté i quina funció té el símptoma (recordem que, encara que sembli absurd, aquest pot ser l'element homeostàtic o d'equilibri de la dinàmica familiar, del propi sistema). Així, a partir de la demanda inicial realitzarem una taula que provi de resoldre les nostres preguntes:

Àrea de conceptualització

Cas

1. Definició del problema:

Quin és el problema en termes específics?

Quina és la meta de la teràpia?

Per al Homer el problema és la conducta delictiva del seu fill i la meta és que aquest deixi de presentar aquest tipus de conducta.

2. Context organitzacional en què apareix

Genograma del sistema familiar

Relació amb altres sistemes rellevants per al problema

Els integrants del sistema familiar són 5: La Marge, el Homer, el Bart, la Lisa i la Maggie. Dels avis només és viu el pare del Homer que tampoc presenta una relació molt estreta amb aquests.

3. Explicació o teoria(es) sobre el problema

Atribucions i sistema de creences

La hipòtesi del Homer se centra en la culpabilitat absoluta del Bart en els problemes de la seva família. El problema és el seu fill i ja que no pot 'desfer-se'n' vol intentar que l'ajudem. Ens dóna la sensació que veu la conducta delictiva del seu fill com una cosa que forma part de la seva identitat i de la qual no se'n pot deslligar.

D'aquestes atribucions i creences del Homer podem ens dona la sensació que aquest no atén gaire el seu fill, és molt permissiu amb ell i, d'alguna manera, el Bart podria estar provant de cridar l'atenció del seu pare amb aquest tipus de conductes.

4. Fase del cicle vital

Quin sentit té el problema en el context de la transició evolutiva en què es troba el sistema?

Es troben en l'etapa intermèdia del cicle vital familiar: són pares i comencen a créixer els fills. Ni la mare ni el pare sembla que sàpiguen respondre amb fermesa al

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.9 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com