ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

METODOLOGIA


Enviado por   •  11 de Noviembre de 2014  •  402 Palabras (2 Páginas)  •  106 Visitas

Página 1 de 2

CENTRES DE INTERES

Mètode pedagògic que consisteix a organitzar els continguts sobre la base d’un eix central triat en funció de les necessitats i els interessos naturals dels nens i nenes.

1- Principi d’interès. Tot allò que li crida l’atenció als infants. El docent ha de veure i respectar els interessos de cada infant i el que el nin tingui de referencia.

2- Principi de globalització. els nens perceben la realitat d'una forma global, amb una percepció confusa i indefinida de la totalitat. És a dir no perceben objectes aïllats, sinó formant conjunts. Després d'aquesta percepció global, els nens poden passar a analitzar els objectes que formen part de la realitat.

Com s’organitzen/seqüència d’activitats:

Per organitzar un centre d’interès haurem de començar fixant la finalitat que perseguim tenint en compte la motivació dels infants ambientant l’aula adequadament.

L’organització de l’espai i la seva ambientació son de gran importància. Han de serreconeguts i amples. El temps destinat depèn de l’activitat i de interès de l’infant.

• Observació o reconeixement directe (mitjançant els sentits)-->.Es la primera activitat que s’ha de proposar l’escola davant qualsevol objecte d’aprenentatge. L’observació directa és l’exercici primordial perquè es desperti en l’infant l’esperit científic. S’ha de partir de l’experiència immediata per arribar a conceptes més allunyats.

• Associació i comparació -->.Es l’activitat bàsica que ha de seguir a l’observació, per la qual les idees i nocions específiques se relacionen amb altres, freqüentment allunyades per l’experiència, ja sigui per l’espai o pel temps. Aquesta activitat permet l’ampliació de l’àmbit vital de l’infant afegint a les seves experiències personals –observació- les representacions d’altres. A través d’associacions d’idees s’arriben a assimilar i adquirir conceptes abstractes.

• Experimentació (manipulació) i expressió -->.Se produeix després d’observar i associar, i durant tot el temps que es realitzen les activitats anteriors. Es produeix la comunicació que qualsevol activitat requereix. Inclou l’expressió a través del llenguatge, l’activitat manual i artística.

A partir de quina edat se recomana:

Des de que els infants tenen 18 mesos es poden programar activitats a partir de la motivació o centres d’interès. Segons altres autors, a partir dels 2 anys i mig.

Descripció dels materials necessaris:

Objectes diversos que els han atret la curiositat en el seu medi familiar o en el seu entorn, els anomenats “sorpreses”. Són examinats sensorialment. Primer es treballa l’observació (amb els ulls tancats), després

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com