ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Què és el/la dissenyador/a instruccional (DI)?


Enviado por   •  23 de Noviembre de 2021  •  Trabajos  •  660 Palabras (3 Páginas)  •  42 Visitas

Página 1 de 3

1. Què és el/la dissenyador/a instruccional (DI)?

Després de la lectura dels diferents articles, podria definir el/la DI com l'arquitecte/a dels processos d'ensenyament-aprenentatge virtuals, facilitant la creació d’experiències que ajuden a l'adquisició del coneixement.

En referència a Siemens (2002), el/la defineix com «el especialista en metodologías, procesos, estrategias, y aplicación de los diferentes métodos que deben ser considerados durante la fase de diseño de un curso o programa en línea. Este actúa como consultor, diseñador, arquitecto y muchas veces como consejero al momento de adoptar y poner en práctica las técnicas necesarias para la integración de la tecnología al aprendizaje de los estudiantes».

El següent enllaç us dirigirà al decàleg del DI, infografia interactiva creada amb l’eina de Genial.ly.

2. Com un/a DI milloraria l’àmbit educatiu?

Des de l’aparició de les primeres tecnologies dins l’educació sempre se l’ha tingut respecte i cert temor a introduir-les dins el procés d’ensenyament-aprenentatge del nostre alumnat. És per això, que avui en dia hi ha gran ignorància del seu ús i aplicació des del punt de vista i la formació del docent.

En canvi, el paper del DI ha anat creixent i desenvolupant-se amb el pas del temps i convertint-se en una professió poc reconeguda però vital per l’educació en línia, ja sigui per proporcionar recursos didàctics interactius com per la creació d’un entorn virtual d’aprenentatge.

Llavors, com ens pot ajudar un/a DI en la nostra aula virtual?

En primer lloc, el/la DI seria assessor/a en tot moment sobre quina tecnologia és la que s’adequa millor a l’objectiu que tenim, al seu alumnat i les seves necessitats i, sobretot, que sigui una eina tecnològica de fàcil accés i utilització. En segon lloc, l’enfocament de l’ensenyament que volem proporcionar a l’alumnat, com per exemple, quins continguts volem ensenyar, quins objectius d’aprenentatge volem aconseguir,... En tercer lloc, la creació d’un espai virtual per tal de generar ambients adients d’aprenentatge i d’intercanvi de coneixement. En quart lloc, la manera que volem que el nostre alumnat interactuï i es comuniqui socialment en xarxa, un exemple seria l’ús del xat escolar (eines Google). En cinquè lloc, el plantejament de les activitats a realitzar tot tenint en compte els continguts i objectius establerts (ús de recursos interactius, plantilles emplenables, vídeos educatius, revistes online a mode de lectura, plataformes online per la creació de material teòric, entre moltes altres possibilitats). En sisè lloc, l’aplicació d’eines avaluatives eficients i còmodes per ambdues parts (docent-estudiant), tot pensant en les coavaluacions i autoavaluacions pel que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.6 Kb)   pdf (54.1 Kb)   docx (9.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com