ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Assasinat Del Roger Ackroyd


Enviado por   •  6 de Mayo de 2014  •  839 Palabras (4 Páginas)  •  264 Visitas

Página 1 de 4

EL CAFÈ DE LA GRANOTA

L'assassinat del Roger Ackroyd

El títol del relat breu ve donat pel llibre que esta llegint el protagonista: L'assassinat del Roger Ackroyd, de l'Agatha Christie. A més el títol fa el símil del gairebé homicidi per part del narrador cap al Teodor.

El conte esta narrat en primera persona, com un relat del que succeí el dia anterior a quan és explicat pel propi protagonista. Enmig del relat, el narrador, anomenat Damià, no para de fer petites interrupcions que fan intervenir al receptor, en aquest cas en Sebastià, per fer-lo parar de joguinejar amb el llapis repetidament, o per preguntar-li si ha tornat un llibre que li va deixar, passant per molts detalls insignificants del llibre en qüestió. També en diversos casos respon a preguntes no implícites en el relat que suposadament fa el jutge. Habitualment son preguntes o bé òbvies o bé poc convenients. Tots aquests fets denoten el nerviosisme del narrador, molt probablement provocat per la situació a la que s'ha vist abocat.

El conte comença amb la confessió del protagonista que fa al jutge de Pau, en Sebastià. Afirma que sí, que va tirar una escopetada a en Teodor, i que no té cap sentit que ho negui ja que ho va presenciar mig poble a la plaça. Després de confessar, li diu a en Sebastià que el deixi explicar-se ja que vol que se sàpiga la història sencera. Comença situant-nos en el context que a ell, si li donen una novel·la de detectius, perd el mon de vista i es consumeix en una lectura apassionada. Posa èmfasi en que ha de ser una novel·la de les bones. Ens explica que va començar una novel·la nova, l'assassinat del Roger Ackroyd. La novel·la el va enganxar de seguida, però la interrupció constant de la lectura per diversos personatges el feia posar dels nervis. Primer, la seva dona, la Dorotea, que el fa anar a dormir perquè gasta molta llum llegint a la nit, i malgrat aixecar-se d'hora un dissabte pel matí per llegir, l'interromp el Xapa, un camioner que l'entreten molta estona explicant-li coses que no li interessen. Això cada cop l'irrita més encara. Mentre es va succeint el relat, trobem que elogia fortament Hércules, el protagonista de la novel·la, admirant la seva intel·ligència i dots de detectiu alhora que segueix el fil conductor de la novel·la en veu alta, amb il·lusió perquè el jutge també l'entengui. Altre cop la seva dona li interromp la lectura i després d'una discussió marxa a la plaça, on és en Teodor, observant-lo. Llavors explica que arriba el seu cunyat a deixar l'escopeta i el morral allí un moment per anar a l'estanc. Nerviós, el cronista li respon malhumorat i de males maneres, fet per el qual es torna a discutir amb la Dorotea.

Cada vegada viu amb més passió el seguiment de la història del llibre, i relata que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com