ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Banc Central Europeu


Enviado por   •  21 de Mayo de 2013  •  775 Palabras (4 Páginas)  •  335 Visitas

Página 1 de 4

El banc central europeu

Al 1993 s’elabora la UEM amb el fi de crear una unio monetaria, aquesta esta composta pel BCE i el SEBC.

Des del tractat de roma s’estableix una cooperacio monetaria i es tras el fracas del informe Werner quan es crea la UEM, mes tard es crea el IME i per ultim el BCE al 1998.

El BCE te la sede a Francfort, es considera institucio de la UE, te autonomía financera i gaudeix de personalitat jurídica propia. Aquest esta inmers en un conunt institucional més ampli: el SEBC, l’unio d’aquests dos formen el “eurosistema”. El BCE te capacitat per dictar reglaments, decisions, recomanacions i dictamens,a més té un important poder sancionador, pero l’alcans del seu poder normatiu limita amb: el principi d’atribucio de competencies i els ambits materials en els que el BCE pot elaborar reglaments. El BCE respecta el principi d’independencia (institucional, funcional, personal, financera i de gestio interna) que suposa un conflicte al considerar-se com un déficit democratic, per aixo hi han tres mecanismos que permiteixen a les autoritats politiques exercir un cert control sobre l’activitat del BCE: el president del consell i un membre de la comisio poden participar en les reunions del consell de govern del BCE, el BCE deu presentar una serie d’informes periodics sobre les seues activitats i el president del BCE presenta un informe anual davant el parlament. Les actuacions (totes les de naturalessa obligatoria emanats d’aquesta institucio) i omisions del BCE están subjectes a la revisio i interpretacio del TJUE i la UE no respon a les actuacions del BCE, ja que les consequencies les asumeix ell asoles.

El SEBC esta compost per el BCE i pels bancs centrals. Els seus principis són de jerarquía i descentralitzacio, careix de personalitat jurídica encara que segueix el principi d’unitat d’accio. Els organs del BCE són al mateix temps els organs del SEBC:

-consell de govern (compost pel comite executiu I pels governadors dels bancs centrals nacionals dels estats)  adopter les orientacions I decisions necessaries per garantir el compliment de les funcions del SEBC I formular la politica monetary de la Unio

-comite executiu (compost per un president, un vicepresident I quatre membres mes)  posar en practica la política monetaria d’acord amb les orientacions i decisions adoptades pel consell del govern impartint les instruccions necesaries als bancs centrals nacionals, preparar les reunions del consell de govern i la gestio ordinaria

-consell general (compost pel president I vicepresident del BCE I pels governadors de tots el bancs centrals nacionals dels estats membres)  establir un foro de cooperacio que permetisca mantener vinculats a la política monetaria de la unio als estats membres acollits a una excepcio i desenvolupar les funcions que abans realitzava el IME.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com