ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

COMPETÈNCIES TIC


Enviado por   •  2 de Octubre de 2013  •  1.362 Palabras (6 Páginas)  •  251 Visitas

Página 1 de 6

Volem argumentar, ja des de bon començament, que fer un treball en equip es complicat i la dificultat s’incrementa si la realització és asincrònica.

Considerem que és necessari que totes les membres del grup quedin satisfetes del acords grupals establerts per poder desenvolupar un bon projecte grupal, a nivell virtual.

El treball en grup és positiu, ja que treballem de manera cooperativa. Pensem que és molt enriquidor, ja que posem en comú els coneixements de cadascú, però, sempre tenint en compte que totes anem en la mateixa direcció, ja que hem d’aconseguir uns objectius en concret.

Per això tenim clar que aquest projecte no només consisteix en repartir-nos tasques i després agrupar continguts, sinó que el treball consisteix en compromís, i remarquem compromís perquè és el que més volem destacar del nostre grup.

La finalitat que perseguim, és l’adquisició habilitats per treballar en equip en un entorn virtual així com les habilitats necessàries per tenir un nivell de competències TIC adequades.

En aquesta PAC hem arribat a uns acords que creiem indispensables per poder treballar en equip i per realitzar un procés de treball òptim.

Proposta de projecte

El projecte que volem desenvolupar es centra en la recerca i investigació utilització de les TIC dins l’àmbit penitenciari. Com s’utilitzen aquestes tècniques dintre dels Centres penitenciaris tenint en consideració les especials característiques que tenen les persones privades de llibertat, en quant a la seva especial subjecció amb l’Administració i les seves limitacions jurídiques i com aquestes tècniques poden ajudar en la seva reinserció.

Acords

Comunicació.- Freqüència de connexió

El grup es comunicarà mitjançant el fòrum del grup creat per a aquest projecte, així com a través de les bústies personals de la UOC, i, en el cas d’urgència es farà servir el xat creat per aquest grup a la plataforma Line amb el nom Fumata blanca.

Intentarem connectar-nos en la mesura que ens sigui possible cada 2 dies, per tal de poder veure els nous missatges i poder respondre a les companyes amb les nostres aportacions el més àgilment possible. No s'estableix una hora concreta de connexió, degut als horaris diversos que tenim tots/es.

Si algú/na s'ha d'absentar més de quatre dies, ho comunicarà a la resta dels companys amb antelació.

Es procurarà donar resposta als missatges dels companys dins de les 24 hores següents a la recepció, establint un termini màxim de dos dies.

Una vegada fetes les noves aportacions sobre el tema que s'estigui treballant, recollirem totes les opinions i les unificarem per tal de que quedi ben clar que és el que s'ha decidit al respecte. Si les aportacions dels diferents membres del grup s'estenen massa intentarem fer un breu resum de totes elles per no perdre en cap moment el fil del que s'està tractant.

Presa de decisions màxim 3 dies per agilitzar la feina.

En el cas, que es publiqués en el fòrum del grup algún missatge de molta urgència i de ràpida resolució, es comunicarà, també, a la resta de components del grup al xat FUMATA BLANCA.

Actituds fonamentals :

 Respectar les fites que ens marquem tant de grup com individualment.

 Ser responsables de la nostra feina dins del grup.

 Prendre consciència de grup.

 Col•laboració entre els diferents membres que formem el grup.

 Col•laboració davant de les possibles dificultats que puguin sorgir a algun membre del grup.

 Saber acceptar les crítiques constructives i recomanacions que la resta de companys puguin fer amb l'objectiu d'afavorir la tasca general.

 Motivar-nos, animar-nos i donar-nos alè per continuar endavant enfront de les possibles dificultats que puguin sorgir durant la realització del treball.

 Respectar al màxim els acords presos referents a l'entrega de les activitats per tal de no endarrerir-nos en el treball i obtenir-ne un bon resultat final.

 Demanar ajuda quan es tingui algun problema.

 Participar activament en l'elaboració, comprensió i modificació de les tasques plantejades.

 Expressar la voluntat i el grau de compromís de manera explícita a la resta del grup/equip des del primer moment.

 Lliurar el treball acordat en la data prevista.

 Comunicar-se freqüentment entre els integrants de l'equip.

 Conèixer individualment i amb exactitud els objectius i procediments grupals.

 Mostrar iniciativa i plantejar innovacions en el treball.

 Contribuir a la tasca de l'equip aportant temps i esforç.

Dinàmica de funcionament

Quan ens connectem al fòrum,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com