ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Dret Mercantil


Enviado por   •  22 de Mayo de 2013  •  646 Palabras (3 Páginas)  •  325 Visitas

Página 1 de 3

Introducció al dret Mercantil

Neix a l'edat mitjana: segle 14 i neix com a conseqüència que es creen burgesos i eren essencialment comerciants. Els comerciants van començar a fer operacions entre ells i amb el públic en general. El problema es que no hi havia cap llei que regules les lleis.

Així va aparèixer una llei per regular el negoci entre els comerciants, nomes entre ells. No amb el poble.

Això va fer créixer un concepte : l'oposició entre dret públic i dret privat.

Diferencies entre dret públic i dret privat:

EL dret privat es el dret que regula relacions entre iguals.

El dret públic es el que regula relacions entre desiguals.

Exemple :El codi civil I el dret mercantil regula relacions entre iguals, entre persones, així que serà privat.

I el codi tributari es públic perquè regula relacions entre la administració i el administrat, estan a diferent nivell. El dret financer es públic perquè regula las finances de l'estat.

Dintre del dret privat, hi ha diferencies entre dret civil i dret mercantil.

El dret mercantil regula entre iguals però amb una característica principal: entre comerciants. Gira entorn a dos conceptes: els comerciants i els actes de comerç. El marc del dret mercantil ve definit per el article 1 i 2 del dret mercantil.

El dret civil regula entre iguals però entre no comerciants. Dret oposat al dret mercantil.

Si un noi ven la seva moto a una noia: son comerciants els dos?

- Si aquesta Operació la fa un comerciant i fa un acte de comerç estarà regulada per el dret mercantil. Però en aquest cas no, perquè quan et vens la moto no et dediques a vendre motos, per això nonets comerciant i en conseqüència la venta d'aquesta moto no es un acte de comerç, per això no es dret mercantil, es dret civil. Una norma que no esta pensada per fer actes de comerç, i la regulació serà nefasta.

Exemple: si venc la moto i no ens la paguen, no podem buscar normes mercantils perquè ens paguin, tenim de buscar normes civils,però no estan pensades per actes de comerç. I hem puc trobar en molts problemes.

Un acte de comerç es aquella activitat en la qual almenys una fe les parts es un comercial. Exemple: comprar una camisa al Corte Inglés, llavors ens regulem per el dret mercantil. Perquè intervé un comerciant.

El codi de comerç defineix un comerciant com un comerciant del segle 19, defineix un comerciant com aquella persona que fa actes de comerç. Avui en dia EL dret mercantil (el concepte de comerciant) l'hem

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com