ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Economia Egipto


Enviado por   •  6 de Mayo de 2014  •  1.335 Palabras (6 Páginas)  •  189 Visitas

Página 1 de 6

Principals dades d'interès

Egipte esta situat al Nord-est d'Àfrica, amb el mar Mediterrani fent frontera al nord, entre Líbia i la franja de Gaza. Limita a l'est amb el Mar Roig i al sud amb Sudan. La seva superfície és de 1.001.450 km2 i pertany a un clima desèrtic i calorós, amb estius secs i hiverns moderats. Pel que fa al relleu, consta d'una àmplia plana desèrtica interrompuda per la Vall i el Delta del Nil.

Localització d’Egipte

Egipte es divideix administrativament amb 26 governs locals; Ad Daqahliyah, Al Bahr Al Ahmar, Al Buhayrah, Al Fayyum, Al Gharbiyah, Al Iskandariyah, Al Isma'iliyah, l'Jizah, l'Minufiyah, Al Minya, Al Qahirah, Al Qalyubiyah, Al Wadi al Jadid, Ash Sharqiyah, As Suways, Aswan, Asyut, Bani Suwayf, Bur Sa'id, Dumyat, JanubSina ', Kafr ash Shaykh, Matruh, Qina, Shamal Sina', Suhaj.

Aquestes s'agrupen en set regions: Alt Egipte, Medi Egipte, Alt Egipte del Nord, Gran Caire, Zona del Canal, Delta, Alexandria i Matrouh.

La capital és el Caire.

Respecte l’economia, dos dels factors que han ajudat al desenvolupament d’Egipte han estat ser el país més poblat dins dels que conformen el món àrab i tenir l’economia més diversificada a l’Orient Mitjà.

Tot això ve precedit d'un progrés notable en la provisió de infraestructures, incloent el transport, les telecomunicacions, la generació d'energia, aigua i sanejament que ha dut a terme Egipte en les últimes dècades.

Més recentment, aquest creixement i desenvolupament de l'economia egípcia s'ha basat en la combinació de l'agricultura amb un sector relativament petit però creixent, com és l'industrial, i un sector energètic que ha millorat significativament el seu potencial. Al seu torn, també el sector serveis, que confereix una gran quantitat d'ocupació i el subsector de turisme, han estimulat el creixement del país en els últims anys.

Però ha estat arran de la crisi econòmica mundial on l'economia ha començat a frenar el seu ritme d'expansió. Davant d'aquest escenari, les perspectives de creixement del país es van veure minvades per un context de caiguda en el nivell d'activitat econòmica, recolzat per factors tals com:

- la menor captació d'ingressos procedents del Canal de Suez,

- els ingressos del sector del turisme

- la IED,

- les activitats del mercat de valors, i el sector de la construcció fonamentalment.

Tot això, en un context de col•lapse dels mercats financers internacionals.

Un factor a tenir en compte, és l'evolució del PIB. L'economia egípcia ha passat de créixer a taxes del 7% durant el període 2006/2008 a patir un deteriorament en el ritme de expansió estimat del 4,7% en el conjunt de l'any 2009. Aquesta dada segueix sent un resultat positiu en un context de forta desacceleració econòmica mundial. A l’any 2012, el PIB assoleix un valor del 2,2%.

2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012

Creixement real del PIB (%) 4,10% 4,50% 6,80% 7,10% 7,20% 4,70% 4,90% 5,30% 2,2%

Font: Economist Intelligence Unit

La part positiva de la crisis, i amb això es reflecteix l'economia emergent d'aquest país, és que la demanda interna s'ha mantingut forta, impulsada pels programes d'estímul fiscal duts a terme pel govern i una persistent fortalesa en l'activitat de sectors com la construcció i les telecomunicacions. No obstant això, alguns efectes de la desacceleració global si que s'estan deixant sentir al mercat laboral, el que s'està començant a manifestar en un deteriorament gradual del consum de les llars.

Actualment, amb l'objectiu de mantenir el bon comportament de la demanda interna dels últims anys, s'està implementant un programa de resposta múltiple i flexible, on el Govern ha declarat en repetides ocasions el seu compromís de continuar amb l'aplicació de reformes pro-mercat. Les mesures que s'han dut a terme són:

- L'adopció d'un paquet d'estímul finançat amb càrrec al pressupost del Govern (al voltant de 2.700 milions de dòlars, un 1,4% del PIB).

- Un paquet d'estímul finançat amb recursos públics que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (8 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com