ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

FONTS UTILITZADES (Altres tipus de fonts)


Enviado por   •  13 de Mayo de 2014  •  Informes  •  531 Palabras (3 Páginas)  •  244 Visitas

Página 1 de 3

posar alguns exemples de l'exili a l'Alt Empordà, m'he llegit dos llibres. El primer, Las Hogueras de Pertús, m'ha servit sobretot per veure com va ser el pas dels refugiats per la part de Catalunya cap a França, la fugida. El segon, Memòries de la revolució de la guerra i de l'exili, m'ha servit per veure com eren les condicions de vida un cop els exiliats arribaven a França. El primer llibre també ho explica, però el segon tracta més anys posteriors a la Guerra Civil.

6 FONTS UTILITZADES (Altres tipus de fonts)

A banda dels llibres utilitzats per als testimonis escrits, també m'han sigut molt utils pàgines web i revistes com Sàpiens i Muy Interesante. Les dues revistes les he utilitzat per a complementar el treball amb el tema de la Segona Guerra Mundial. La primera, Sàpiens, la he utilitzat sobretot per els passadors, i la segona per contextualitzar Espanya durant la Segona Guerra Mundial.

7 TREBALL DE CAMP

El treball de camp que he fet està fet en dues variants: per una banda he llegit els llibres escrits en primera persona per alguns testimonis escrits com he comentat abans, i per altra banda he anat a recòrrer alguns dels camins que molts exiliats van haver de recòrrer per arribar a França. El primer que vaig fet va ser anar al MUME. Allà em van donar un mapa amb els camins amb el qual vaig decidir anar primer als llocs i pobles més importants. Un altre dia vaig anar a fer alguns dels camins de l'exili amb cotxe, i d'altres a peu.

8 RESUM DEL TREBALL

El treball de recerca que he realitzat tracta sobre l'exili republicà a la fi de la Guerra Civil a l'Alt Empordà, com diu el títol. El que he fet ha estat definir primer la guerra civil, tot seguit l'exili, i seguidament ajuntar els conceptes i centrar-me en l'Alt Empordà i Figueres. He explicat alguns exemples i finalment per tencar el tema de la Guerra Civil, parlo de la Segona Guerra Mundial, on els mateixos passos fronterers van ser creuats, però en el sentit invers.

El que volia aconseguir sobretot amb aquest treball era conèixer les condicions amb les que els exiliats van viure, conèixre el terreny i poder passar pels mateixos camins que les víctimes republicanes. Volia arribar a la conclusió de si calia passar per aquestes condicions de vida per a poder fugir d'un règim, en el qual segons molta gent gran, almenys els meus avis ho diuen així, que si no et posaves amb ningú, podies viure tranquil·lament.

9 CONCLUSIONS

Un cop realitzat aquest treball he pogut solucionar gairebé tots els dubtes que tenia al principi, les condicions de vida, la quantitat d'exiliats, el motiu, i el que els esperava un cop creuaven la frontera, ja que no tenien ni diners, ni casa, ni

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com