ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

MOVERSE EN LIVERTAT


Enviado por   •  28 de Abril de 2015  •  3.630 Palabras (15 Páginas)  •  184 Visitas

Página 1 de 15

1. Identifica els diversos tipus de grups que apareixen a la pel•lícula a partir de les classificacions que s’expliquen al dossier ( pàgs. 3 i 4).

-El grup de la Ola: es un grup secundari es molt més gran i les relacions entre ells són impersonals d’un caràcter formal i de un grup de referència ( es un grup que de manera voluntària adopta els valors, les normes i el comportament)

-El grup anti-Ola: grup primari , és molt més petit que esta format per dues persones la relacion entre elles és d’una manera directa, , referència i formal, té una estructura externa es manifesta en l’entorn del grup per mitjà de la incidència que les seves accions o les seves tasques poden tenir en ell.

- El grup de teatre es un grup primari de caràcter informal té una referència en la quals adopta els valors, les normes i el comportament informal es un grup que es forma voluntàriament.

- El grup de la família: es un grup primari de caràcter informal de un grup de nombre de reduït d’integrants, es també un grup de pertinença es a dir es un grup de manera no voluntària i per últim es constituït per una mitjana de 20 persones d’una manera directa i comparteixen unes normes comunes.

- El grup de waterpolo: es un grup secundari, les relacions entre els membres són impersonals i indirectes i només amb alguns membres, es considera de un caràcter formal i es de un grup de referència que els quals l’individu s’identifica i dels quals adopta els valors, les normes i el comportament.

- El grup de l’anarquista: es grup primari solen ser grups de caràcter informal, implica la imposició d’unes certes normes, les seves relacions son estretes, personals i directes entre tots els seus membres, es d’un grup de referencia adopta uns valors i unes normes de comportament i per últim es un grup petit d’una mitjana de 20 persona té una estructura externa n es manifesta en l’entorn del grup per mitjà de la incidència que les seves accions o les seves tasques poden tenir en ell.

2. Analitza les raons per a la formació de cadascun dels grups que has identificat ( dossier , pàg 6 ).

-Grup “ La Ola “ : La rao del cual es va formar aquest grup es per raons de estatus en la que es considera molt important, per protecció , per un d’aquest grup es molt important (Tim, qui comença a ser integrat i defensat pels nois mes rudes i grans, pensa que sense “ La Ola “ tornaria a ser un noi normal al que sempre molestaven, per això acaba suïcidant-se al final de la pel•lícula. Per aixó forma part d’aquest grup , més ben per protecció ). Tot aixó ortoga als membres reconeixement i una posició a un grup d’afiliació en la que els alumnes intercanviïn idees , pensaments i actituds , la qual cosa ajuda a que es formi un grup molt gran. Mitjançant passa el temps el grup es tornara més fort, fins i tot arribaran a tenir les seves pròpies regles i d'altra banda, les seves pròpies identificacions, pautes, que si un altre de fora volia ser part havien de fer determinades coses per pertànyer al grup. Així es va ser engrandint aquesta "OLA" caracteritzat com a "GRUPS GRANS" tenint la seva pròpia salutació, fins que tot aixó no va arribar a acabar d’una bona manera, sinó que va haver-hi morts, violència entre els seus opositors, i després entre ells per exemple, quan Marco un dels seus protagonistes comença a tenir una nova mirada i sent el que era abans de formar aquest grup, com també el professor va veure que va arribar massa lluny i decideix reunir a tot el grup , i debatre que el que ell va voler portar endavant va ser una altra cosa, però es va disculpar davant de tots perquè no va ser la seva intenció, inconscientment se li va anar de les mans la idea que ell va proposar al grup.

Uns altres com el professor, crec que s'arriba a sentir com un espècie de líder, com que vol continuar amb tot, així perd a la seva esposa i després presa major consciència quan Marco, un dels seus alumnes, li explica que va copejar a la seva núvia i se sentia terrible i que volia acabar amb això.

Després com ja vaig dir tenim a Marcos, qui al principi està d'acord amb la idea, malgrat l'oposició de la seva núvia *Karo, però després a mesura que passa el temps va advertint com acabaria això, i després de copejar a la seva núvia (qui havia decidit no participar del projecte), es converteix en el màxim representant per destruir el que s'havia format.

Grup Anti- Ola: Aquest grup el forma Karo, qui s'oposa des del principi a aquest moviment. Juntament amb algunes amigues que la recolzaven, tracten de combatre al grup perquè no s'una més gent, fent-la entrar en consciència , les conseqüencies que mes endavant tindra o als quals ja estaven endins del grup.

Per aixó gràcies a la seva capacitat d'autonomia i a través de l'ús de la raó acompanyat del suport d'una família que li brinda el seu punt de vista, pot percebre que La Ola no va a ser un projecte útil perquè implica estar sotmès i acatar normes dictades per una autoritat i això a ella no li agradava. Karo no va caure en la temptació de pertànyer a aquest moviment, lluitara, va desobeir i va poder mantenir-se al marge. Aquest personatge va ser la responsable d'ajudar als altres a prendre consciència i poder pensar sobre La Ola.

3. Descriu les diferents fases de com evoluciona el grup de “La Ola “ al llarg de la pel•lícula.

- Etapa d’ orientació

Al primer dia de classe tots els alumnes van assistir a classe amb una inseguretat, nerviosisme amb por de no encaixar en el grup o de no caure bé, com que aquet es un grup de autocràcia van començar per destacar al entrar en aquest projecte sense cap interès, a més estan fàstic de discutir el feixisme però un alumne va fer un comentari a la classe “com és que una dictadura no podria haver-hi en aquest lloc “, aquesta pregunta va fer reflexionar al professor Wenger.

Per aquesta raó posara en practica un projecte que que el professor te en ment amb els seus alumnes, però abans de tot en decidira de possar un líder o un cap, tots van decidir escollir-lo a ell, després d’ haver escollit el líder del grup van començar els alumnes amb una disciplina i una concentració no adequadament.

- Etapa d’establiment de normes

Abans de tot el professor va decidir que tots els alumnes es dirigeixin a ell com a Mr. Wenger per a tenir un respecte davant el grup de la OLA, també aquest líder va decidir en que els alumnes s’hauria de ubicar de una manera diferent de la que

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (20 Kb)  
Leer 14 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com