ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

PAC 0 Mètodes I tècniques D'investigació Socioeducativa


Enviado por   •  19 de Marzo de 2012  •  508 Palabras (3 Páginas)  •  1.102 Visitas

Página 1 de 3

Diferències i similituds entre la investigació social i la intervenció social.

La característica comuna entre la investigació i la intervenció social és la preocupació sobre la millora de la realitat, però en canvi els seus mètodes d’actuació són diferents, mentre la investigació social recull la fonamentació teòrica, la intervenció social representa l’aplicació pràctica de la investigació. La investigació representaria el coneixement i la intervenció representaria la actuació.

La investigació social serveix per conèixer la estructura de la societat. L’objectes d’atenció i la intencionalitat és estudiar algun aspecte de la realitat amb una finalitat pràctica.

En el cas del documental sobre els infants de la immigració a Catalunya: “ Fills de dos móns”, l’objecte d’atenció són justament els fills d’aquestes persones que emigraren a Catalunya durant els anys 90. L’objectiu de la investigació és saber si s’han integrat bé, si es senten catalans o si al contrari percebem que tenen arrelat un sentiment d’exclusió degut als models negatius que tenen i viuen sobre la immigració

La metodologia de treball es basa principalment en l’observació de camp i sobretot a les entrevistes amb els subjectes de la investigació, així com la comparació amb altres països amb més experiència en polítiques d’integració com són França i Anglaterra, tot i que les seves intervencions siguin antagòniques.

La intervenció social tracta una acció programada, que es realitza sobre un col•lectiu amb el doble fi de millorar la seva situació generant un canvi social.

En el cas del projecte d’intervenció comunitària intercultural de l’obra social “La Caixa”, l’objecte d’atenció és la diversitat cultural en barris amb un risc d’exclusió social. La intencionalitat i l’objectiu del programa es afavorir la inclusió social d’aquest col•lectius. Referent a la metodologia, el programa està estructurat en base a tres àmbits d’actuació: l’educatiu, el de la salut i el de les relacions personals. Per dur a terme aquest programa es disposa de diferents equips multidisciplinaris i el programa té una duració a tres anys vista.

Les motivacions i els interessos del científics social:

Els científics socials (sociòlegs, antropòlegs, historiadors, psicòlegs socials,etc.) tenen en comú els interessos que mouen els seus estudis ,que no són altres que el comportament humà dins les diferents realitats socials.

Les diferents ciències socials ens ajuden a conèixer millor a l’ésser humà, analitzant els fonaments de la cultura i la diversitat cultural, amb el fi de formular principis evolucionistes i estructurals. D’aquesta manera podem adonar-nos de quines repercussions tenen efectes com la globalització,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.7 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com