ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pac 3. Educació i tecnologies


Enviado por   •  26 de Mayo de 2021  •  Prácticas o problemas  •  847 Palabras (4 Páginas)  •  123 Visitas

Página 1 de 4

[pic 1]

ENSENYAR I APRENDRE EN LÍNIA 

PAC 3. EDUCACIÓ I TECNOLOGIES DE LA INFORMACIÓ I LA COMUNICACIÓ

INFOGRAFIA: ALOHOMORA UNLOCKING BORDERS[pic 2]

[1]

Màster universitari en Educació i TIC (e-learning)

Ensenyar i aprendre en línia

Eugeni  Garcia

Marta Guirado Sánchez

Maig 2021

L’experiència d’ensenyament aprenentatge que s’ha triat per a la realització de la PAC 3 és un projecte que s’inscriu dins dels projectes Internacionals realitzats dins del marc d’actuació d’Etwinning, una comunitat de centres escolars d'Europa que ofereix una plataforma online per a professionals dels centres educatius europeus per a comunicar-se, col·laborar i desenvolupar projectes.

Les característiques principals d’aquesta activitat es recullen en la infografia següent, on s’han detallat el context d’aplicació així com aspectes més formals de la situació d’aprenentatge de manera visual i on apareixen alguns elements interactius amb informació complementària.

Per fer-la s’ha fet servir Genially, una aplicació molt atractiva i amb una infinitat de plantilles i recursos per poder personalitzar les diferents tasques a gust de l’usuari.

Enllaç infografia: https://view.genial.ly/608aa04cf45b280d1b5a20f1/interactive-content-infografia-alohomora-opening-borders

Per accedir a l’espai web d’Alohomora unlocking borders es necessita un usuari i contrasenya, ja que tota la informació es troba a l’espai privat Twinspace del projecte. És per això que un cop s’accedeixi a l’enllaç de la web cal iniciar sessió amb les següents dades:

  • Usuari: Mschools.visitors
  • Clau: 123456

La situació d’aprenentatge que s’ha escollit és una situació que respon als models constructivista i d’interaccionisme simbòlic.

Segons  Coloma i Tafur (1999) les característiques bàsiques de l’aprenentatge constructivista són entendre l’aprenentatge com un fenomen social, actiu i cooperatiu que permet a l’infant aprendre a través de les seves relacions i context més pròxim, on els coneixements no són construccions abstractes sinó situacions vivencials que desenvolupen conceptes com a elaboracions de la pròpia experiència i la informació que reben de l’entorn i que poden contrastar amb les seves idees prèvies.

Citant a Orco Díaz (1997), en aquest tipus de situacions d’aprenentatge el mestre ha de procurar garantir activitats centrades en l’alumne on pugui escollir lliurement i de manera autònoma que desenvolupar les seves pròpies idees, i on la seva figura quedi rellevada al de guia o acompanyant en aquest procés.

Alohomora Unlocking borders, té com a objectiu principal la col·laboració entre estudiants de diferents escoles europees, on a partir de les activitats plantejades es treballen continguts de l’àmbit físic, artístic, lingüístic i del medi social i natural.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.1 Kb)   pdf (789.3 Kb)   docx (1.1 Mb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com