ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Pedagogia Social Versus Educació Social


Enviado por   •  21 de Octubre de 2014  •  792 Palabras (4 Páginas)  •  327 Visitas

Página 1 de 4

Pedagogia Social versus Educació Social

1. Desenvolupa les vies d’aproximació a la construcció de la Pedagogia Social i que permeten accedir a la seva fonamentació.

Les vies d'aproximació ens donen l'oportunitat d'endinsar-nos en l'àmplia i complexa identitat de la Pedagogia Social.

 La via Històrica: Fa referència a la trajectòria que ha tingut la Pedagogia Social i a tots aquells Filòsofs i Pedagogs que han reflexionat sobre la seva definició i / o ús segons el context històric.

La Pedagogia Social, s'ha vist influenciada tant en la seva construcció com en la seva consolidació, per diferents corrents i autors que van des de Plató a Hegel, i de Kant a Pestalozzi, passant per Rousseau (amb la seva teoria de la formació humana). A partir d'aquí, disposem de dues etapes significatives, la primera la dels anomenats fundadors o predecessors en la Pedagogia clàssica, des de Plató a Pestalozzi, i la segona, creadors o precursors teòrics de la pedagogia social, des Natorp, considerat el primer històric d'aquesta disciplina, fins a l'actualitat, passant per Quintana i el seu anàlisi del ¨ desenvolupament històric de la pedagogia social ¨.

Un altre de les autors claus per aquesta via, és L. Múgica, Aquest autor intenta mostrar els claus d'interpretació que permeten reconstruir històricament Algunes temàtiques que és donin actualment com: el problema del mètode, la Unitat de la teoria-praxi, el paper de la teoria dels valors com a proposta per orientar la vida, el rol de l'educador, etc.

La Pedagogia Social com a tal, va tenir la seva primera aparició a Alemanya, després de les guerres mundials i la revolució industrial del moment, les quals van desencadenar una successió i problemàtiques situacions de marginació i inadaptació social, que propulsar la creació i construcció de la Pedagogia Social per respondre les necessitats que la societat estava demanant.

 La via pràctica:Té com a objecte, la part pràctica d'aquesta disciplina, és a dir, la intervenció dels educadors socials.

Aquesta via pretén millorar, modificar o construir, al costat de les teories, recursos i situacions en les quals els individus es veuen immersos.

 La via analítica: Té com a finalitat, donar una interpretació a la realitat educativa de la Pedagogia Social, des d'un enfocament científic.

Aquesta via fa referència als paradigmes a partir dels quals analitza aquesta realitat. Hi han tres tipus de paradigmes segons la seva orientació:

- El científic (PS com a tecnologia social)

- L’hermenèutic (PS com a interacció social)

- El crític (pràctica socio-política)

Aquesta via ha comparat la pedagogia social amb altres ciències humanes i ha intentat determinar el caràcter científic de la Pedagogia social amb 3 criteris: la consideració de la PS com a ciència, com a ciència social, en el context de les ciències de l’educació i com a model d’intervenció socioeducativa.

2. Analitza i explica les interaccions que es donen entre Pedagogia Social i Educació Social.

La

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.8 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com