ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Registres Literaris


Enviado por   •  22 de Mayo de 2013  •  557 Palabras (3 Páginas)  •  196 Visitas

Página 1 de 3

Registre literari

No s'ha de creure que,en la vida del Lager,les sabates son un factor de poca importància. La morta comença per les sabates:s'han mostrat,per a la majoria de nosaltres,com a autèntics aparells de tortura que,després d'algunes hores de marxa,originaven llagues doloroses que fatalment s'infectaven.Qui en té,està obligat a caminarcom si tingués una bala al peu,arriba l'últim a tot arreu, i per tot rep patacades;no pot escapar si el persegueixen;els peus se li inflen, i com més s'inflen més insuportable resulta el frec amb la fusta i la tela de les sabates.

Si fòssim raonables,hauríem de resignar-nos a aquesta evidència:que el nostre destí és perfectament incognoscible,que tota conjectura és arbitrària i rigorosament privada de fonament real.

Extracte adquirit de “Si això és un home” de Primo Levi.

Registre jurídic i administratiu

La reforma de 1989 va introduir aquest delicte en el Codi penal anterior i ara es regula l'art. 227 amb algunes importants diferències:

1- El que deixés de pagar durant dos mesos consecutius o quatre mesos no consecutius qualsevol tipus de prestació econòmica en favor del seu cònjuge o els seus fills,establerta en conveni judicialment aprovat o resolució judicial en els supòsits de separació legal,divorci,declaració de nul·litat del matrimoni,procés de filiació,o procés d'aliments a favor dels seus fills,serà castigat amb la pena de presó de tres mesos a un any o multa de sis a 24 mesos.

2-Amb la mateixa pena serà castigat el que deixés de pagar qualsevol altra prestació econòmica establerta de forma conjunta o única en els supòsits previstos en l'apartat anterior.

3-La reparació del dany procedent del delicte comportarà sempre el pagament de les quanties degudes.

Extracte del impagament de prestacions acordades judicialment.

Libre de Dret Penal de Francisco Muñoz Conde.

Registre científico-tècnic

L'energia alliberada per les col·lisions entre els planetesimals,juntament amb l'energia emesa per la desintegració dels elements radioactius,va fer que la temperatura de la Terra primitiva superés els 2000 ºC.Aquesta

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (4 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com