ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Respuestas de las minorías a la experiencia escolar – D’anàlisi microecològic a anàlisi macroecològic


Enviado por   •  11 de Diciembre de 2013  •  Trabajos  •  726 Palabras (3 Páginas)  •  360 Visitas

Página 1 de 3

Respuestas de las minorías a la experiencia escolar – D’anàlisi microecològic a anàlisi macroecològic

John U. Ogbu, Universidad de California, Berkeley.

Introducció

Ogbu basa la seva investigació en el treball de George DeVos. Estudia l’origen de la diferència o distancia persistent entre el rendiment acadèmica del americà blanc i la minoría involuntària de casta afroamericana.

Explicaciones divergentes del rendiminento académico de las minorías

Explicacions divergents: factor genètic, arrels familiars, factors escolars i diferències culturals I lingüístiques. També es mencionen factors socials més amplis com la falta de treball. Des d’una perspectiva transcultural o comparativa tots están errats. Hi ha minories amb bon rendiment.

Exposa el factor social: classes socials. Un afroamerica de classe baixa té menys rendiment que un de classe mitjana. I un americà blanc de classe baixa té més rendiment que un afroamericà de classe baixa. Philips diu que es deu a conflictes culturals i diferencia de llengues. L’escola els educa en una altra llengua i cultura i a més en base a classe mitjana de blancs. Discontinuitats: Currículum escolar desconegut per a les minories, no hi ha reforç a casa i pot crear conflicte de valors. El factor cultural passa decepercebut quan minories com els àrabs o chinesos tenen el mateix rendiment que els blancs americans. Potser depen de la no inclusió de continguts i estils d’aprenentatges de les minories al currículum. Existeixen variabilitats del rendiment acadèmics en altres contextos. El rendiment varia segons l’estatus de minoría immigrant que tenen.

Quin tipus de minories té més problemes en l’àmbit escolar?

Les minories voluntàries (immigrants o considerats immigrants) Emigren amb expectatives de millor benestar econòmic, social, llibertat política. Hi ha adaptació per part d’ells però al principi tenen conflictes i sacrifiquen coses Minories involuntàries de casta (minories colonitzades, esclavitud, conquesta…) no van escollir formar part de l’estat. Presenten problemes persistents d’adaptació i rendiment acadèmic. “Sindrome del baix esforç”

El cas dels afroamericans

Incorporació i subordinació involuntàries. Negres incorporats a la societat estaudonidenca a través de l’esclavitud. Després de l’emancipació van ser relegats a estatus de casta mintjançant mecanismos extra legals. Pensament de casta: el grup dominant tendeix a desenvolupar una ideología per a racionalitzar o recolzar l’ordre social de desigualtat basat en una adscripció de naixament en comptes de basar-se en la capacitat individual i l’educació. Implica la creença que hi ha una una inferioritat inalterable, biológica,

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com