ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Aproximació a la Pedagogia Social


Enviado por   •  7 de Octubre de 2015  •  Trabajos  •  440 Palabras (2 Páginas)  •  175 Visitas

Página 1 de 2

França acull prop de 200 Sirians i Iraquins i es prepara per acollir aproximadament un miler de refugiats mes segons la creu roja. De moment seran allotjats provisionalment mentre el govern determina com repartir-los.

El problema principal plantejat son les diferents maneres de veure l'arribada de nous immigrants.

Una quarantena d'alcaldes plantegen la falta de mitjans, d'altres critiquen el sistema de quotes (establertes per la comissió Europea arran la crisi migratòria).

Però una de les grans problemàtiques en que es troben els refugiats, és el pensament del consistòri de Charvieu-Chavagneux, que va aprovar en sessió plenària que nomes acolliria refugiats cristians, al·legant que els cristians ''no posen en risc la seguretat ni ataquen trens, ni decapiten es seus superiors''.

Algunes alcaldies mes han posat la mateixa condició, afectant de manera directa als musulmans Sirians i Iraquians que fugen d'una guerra, quedant així desamparats del que hauría de ser el seu païs d'acollida.

Aquesta situació haurà de ser replantejada per la Comissió Europea, encarregada de repartir les quotes de migració, i realitzar-se un treball de sensibilització per part de la societat que és capaç d'empatitzar amb els refugiats, i potser també els mateixos refugiats cristians haurien de defensar els seus companys musulmans.

Però principalment, la Unió Europea juntament amb els governs d'estat, haurien de fer cumplir tots les necessitats urgents.

Aquest problema és descrit com multicausal i sistèmic; derivat per molts factors que el conformen i no és possible ser tractat amb un esquema d' ''estímul-resposta'' ja que està compost per molts factors que no totes les respostes s'adaqüarien a les diferents causes.

Des del paper de la Pedagogia Social; coneixement teòric en l'Educació Social, tindria un paper mediador i analític sobre els diferents punts de vista sobre la gestió d'acolliment dels refugiats, amb valors de respecte i tolerància, remarcant els drets humans fonamentals d'assil.

A partir d'aquesta base analítica, la Pedagogia Social seria l'encarregada de crear un pla per l'adaptació i convivència entre els nouvinguts i la població.

Sobre els aspectes que superen a disciplina de la Pedagogia Social, en aquest cas, seria actuar directament des de l'arrel del problema del rebutjament de refugiats per la seva cultura musulmana, ja que està basada en molts punts de vista i de formes de pensar, ja sigui per raons culturals, econòmics o educatius Encara que diuen que és per raons culturals molt remarcades, és molt provable que vagin més enllà.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.7 Kb)   pdf (72.3 Kb)   docx (10.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com