ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Àmbits del TS


Enviado por   •  4 de Abril de 2022  •  Trabajos  •  706 Palabras (3 Páginas)  •  57 Visitas

Página 1 de 3

Nom alumne

Àmbit escollit

Laia Torrent Torruella

Exercici 1

Exercici 2

Exercici 3

Exercici 4

Immigració

L’article ens parla sobre els antecedents i als estudis d'immigració extracomunitària a l'Estat espanyol i a la interacció que aquesta implica en l'actualitat entre societat autòctona i diferents categories de migrants.

Aquest article fa referència a la relació entre la identitat i l’alteritat. Aquests dos conceptes es poden recalcar amb dos fets importants. Primer es refereix a la constitució de l'Estat de les autonomies com a conseqüència de la transició democràtica i el segon es refereix al mateix moviment migratori entre àrees rurals desafavorides i regions industrials, entre les quals hi ha regions que reivindiquen la seva diferència cultural.

Com a resultat d’això els experts intenten estudiar les característiques demogràfiques, l'estructura de la població immigrada, les dades sobre procedència, la localització geogràfica en el territori espanyol i la seva distribució en els diferents sectors d'activitat (regions autòctones).  Fan aquests estudis a través de dades estadístiques o l’escala d’actituds.  Així que després fan una classificació que entra en un sistema de discriminació i jerarquització.

Tot i que podríem dir que els estudis realitzats en l’àmbit institucional es basen en una concepció apriorística de l’altre. Per exemple el racisme, la naturalització de la diferència cultural, o el que V. Stolcke anomena el fonamentalisme cultural, estan sotmesos a una anàlisi dels seus fonaments epistemològics, desvetllant la seva funcionalitat estructural i els mecanismes cognitius.

Finalment als immigrants interns (migracions internes) son objecte de polítiques d’integració perquè siguin una categoria social inclosa a la societat, en canvi, els immigrants extracomunitaris (migracions intercontinentals) tenen una barrera (la seva cultura) que fa que no s’integrin.

Jo en algunes coses estic d’acord i en unes altres no.

Estic d’acord en què algunes regions reivindiquin la seva diferència cultural. Crec que això és el primer pas que tothom hauria de fer per mirar tots junts cap a un futur millor.

Ara bé, no estic d’acord en què s’apliquin unes normes/lleis especials pels immigrants. Considero que ells son igual que nosaltres pel simple fet que son persones i volen compartir la vida amb nosaltres perquè tenen els mateixos objectius que nosaltres i els hi agrada el nostre ritme de vida.

A més a més crec que la societat ha anat evolucionant cap a millor i ara no ens podem estancar i pensar de la mateixa manera que es pensava abans. Cada vegada hem de tenir uns coneixements més específics sobre les coses i ens em de deixar emportar per la nostra imaginació.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)   pdf (41 Kb)   docx (9 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com