ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Geografia, Erin Brockovich (o Como Se Escriba)


Enviado por   •  4 de Enero de 2014  •  1.041 Palabras (5 Páginas)  •  329 Visitas

Página 1 de 5

Practica 6: Sostenibilitat i crisis ecològica.

1-. Explicació de la problemàtica ambiental que presenta.

Es pot analitzar considerant els danys al medi ambient i la salut humana.

Per prevenir l'impacte de les activitats industrials sobre el medi ambient es recorre a una tècnica clàssica: l'autorització administrativa. Amb aquesta autorització es pretén prevenir, o si escau, reduir la contaminació de les activitats industrials a nivells que resultin innocus.

Des d'aquesta perspectiva, la pel•lícula ens plasma, en tota la seva extensió, a institucions clau de la regulació del medi ambient: la responsabilitat mediambiental, el principi de qui contamina paga i la garantia d'accés a la justícia. Respecte a aquestes institucions, ens planteja qüestions jurídiques de gran importància.

En la complexa societat actual, moltes decisions s'adopten en entorns d'incertesa científica i els efectes perjudicials d'algunes activitats només poden conèixer-se amb certesa -en el millor dels casos- una vegada que els danys s'han produït.

En l'assumpte “Anderson v PG& I” (en el qual es basa la pel•lícula), bona part de la disputa se centrava en els efectes que el Crom Hexavalent (Crom-6) causa en l'organisme en ingerir-se a través de l'aigua. Al moment de plantejar-se la demanda el Crom-6 havia estat identificat com un agent cancerigen en cas d'inhalació.

2-. Investiga i exposa els efectes sobre el MEDIAMBIENT del producte del que es parla a la pel•lícula.

El Crom (VI) és majoritàriament tòxic per a l’organisme. Aquest pot alterar el material genètic de les plantes, provocant, així, la mort d’animals o inclús el càncer en animals que pasturen allà on el Crom (VI) envaeix el territori.

3-. Investiga i exposa els efectes sobre la SALUT del producte del que es parla a la pel•lícula.

El Crom (VI) és, també, un perill per a la salut dels humans, majoritàriament per a la gent que treballa en la indústria de l'acer i tèxtil. La gent que fuma tabac també pot tenir un alt grau d'exposició al Crom. El Crom (VI) és conegut perquè causa diversos efectes sobre la salut. Quan és un compost en els productes de la pell, pot causar reaccions al•lèrgiques, com és erupcions cutànies. Després de ser respirat, el Crom (VI) pot causar irritació del nas i sagnat del nas. Altres problemes de salut que són causat pel Crom (VI) són:

 Malestar d'estómac i úlceres

 Problemes respiratoris

 Debilitament del sistema immune

 Dany en els ronyons i fetge

 Alteració del material genètic

 Càncer de pulmó

 Mort

4-. Explicació del concepte “DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE” i implicacions que se’n deriven.

Se’n diu desenvolupament sostenible aquell desenvolupament que és capaç de satisfer les necessitats actuals sense comprometre els recursos i possibilitats de les futures generacions.

Intuïtivament una activitat sostenible és aquella que es pot mantenir. Per exemple, tallar arbres d'un bosc assegurant la repoblació és una activitat sostenible. Per contra, consumir petroli no és sostenible amb els coneixements actuals, ja que no es coneix cap sistema per crear petroli a partir de la biomassa. Avui sabem que, una bona part de les activitats humanes no són sostenibles a mitjà i llarg termini tal com estan plantejades.

5-. Explicació

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.7 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com