ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L’estil de vida


Enviado por   •  21 de Noviembre de 2012  •  708 Palabras (3 Páginas)  •  425 Visitas

Página 1 de 3

L’estil de vida

És el patró de la manera de viure com a expressió de les activitats (treball, hobys, esports...), interessos (família, llar, amics, lleur, triomf...) i opinions de la persona.

Els especialistes de màrqueting buscaran relacions entre els seus productes i els diferents estils de vida.

Atenció: els estils de vida són estereotips i, per tant, les persones no tenen perquè encaixar totalment amb les definicions. Obviament, una persona pot pertànyer a diferents estils de vida a la vegada

Cada institut d’investigació té una classificació pròpia dels estils de vida, però existeix una classificació general:

Marginals: gent amb desaventatges socials importants (pobresa) que tendeixen a no mostrar-se i a estar deprimits. Els seus recursos econòmics són escassos i són un sector ignorat pel màrqueting.

Limitats: gent amb desaventatges socials però que lluiten per sortir de la pobresa. Els seus recursos econòmics són escassos i són un sector ignorat pel màrqueting.

Acomodats: gent convencional, conservadora, nostàlgica, poc experimentadora i que prefereix passar desapercebuda a destacar. Acostumen a ser persones d’una cierta edat que senten que el món evoluciona massa ràpid i es troben perduts. Tendeixen a consumir productes que els recordin a èpoques passades en què van ser feliços.

Ambiciosos: líders, aprofiten les oportunitats de destacar, treballen dintre del sistema i gaudeixen de la

bona vida. El seu consum té com a finalitat mostrar el seu èxit (productes de gamma alta).

Egòlatres: gent normalment jove, centrada en ella mateixa i narcicista.

Experimentadors: gent que vol experimentar tot allò que la vida els puede ofrecer. Acostumen a ser els primers en provar un producte nou (productes tecnològics, esports d’aventura, turisme rural...).

Socioconscients: gran sentit de responsabilitat social, volen millorar la societat. Quan compren tenen en compte que els productes no siguin agressius amb el medi ambient, que no siguin fruit del treball infantil...

Integrats: gent amb plena maduresa psicològica, que no necessiten demostrar res a ningú (ni tan sols a ells mateixos) amb el seu consum. D’un producte busquen únicament que cumpleixi amb la seva funció bàsica.

Classificació Global Scan d’estils de vida:

Estableix 5 estils de vida a nivell mundial:

Guanyadors o realitzats: gent ben situada, sofisticats, els preocupa l’estatus i la seguretat. Busquen màxima qualitat, interessats en avançaments tecnològics, són líders d’opinió. (29% població espanyola)

Lluitadors o esforçats: persones

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.1 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com