ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Taller Social


Enviado por   •  5 de Junio de 2013  •  815 Palabras (4 Páginas)  •  425 Visitas

Página 1 de 4

Justificació d’interès de la proposta

L'increment de la població nouvinguda d'arreu, amb diferents coneixements, llengües, cultures i religions, durant els darrers anys ha posat de manifest la necessitat de crear programes d’acollida que facilitin la cohesió social i la plena incorporació social d'aquestes persones al país. La primera imatge, el primer contacte, les primeres relacions que una persona rep de la societat d'acollida condicionen la visió que pren del lloc on ha arribat i el seu futur paper dins la societat. La manca d’iniciatives o programes d’aquest tipus pot generar o facilitar l’origen de casos de marginació o exclusió social.

Per altra banda l'augment de l'esperança de vida i la disminució de la natalitat dels últims temps han provocat un increment molt significatiu del pes social de les persones grans a la nostra societat. també ens trobem amb aquest fenomen, tan recent com és l’extensió de l’internet de banda ampla, el qual està creant una esquerda generacional que no només perjudica la qualitat de vida de les persones grans, sinó també la igualtat d’oportunitats i la cohesió de la nostra societat, cada vegada més digitalitzada.

La proposta que he elaborat és crear un taller d’informàtica i noves tecnologies per a les persones grans del barri, i un altre taller de cuines del món per persones nouvingudes amb la intenció que tots ells millorin les seves xarxes socials i millorin la seva qualitat de vida gaudint d’aquesta experiència, i que finalment prenguin part del seu entorn.

Objectius de la proposta

Les propostes són:

- Motivar a les persones del barri a que participin en aquests tallers

- Millorar les xarxes socials de les persones grans i nouvingudes

- Millorar la inclusió social de les persones grans i nouvingudes

Metodologia de la proposta

Taller d’Internet i noves tecnologies:

Es tracta d’un taller d’iniciació al món d’Internet i noves tecnologies dirigit a persones grans i enfocat a aspectes pràctics de la seva vida quotidiana. El curs estarà impartit per joves del barri. En les primeres sessions s’explicarà que és Internet i quins usos pràctics pot tenir per facilitar la nostra vida, a partir d’aquí es faran diverses dinàmiques per determinar quins són els interessos i motivacions concretes del grup i a partir d’aquí s’enfocarà la resta del contingut del taller a aquests. Durant les diferents sessions del taller a banda del coneixements impartits també es farà especial incís en la cohesió del grup i en les relacions d’aquest amb els joves que l’impartiran mitjançant el monitoratge d’un integrador social.

El nombre òptim de participants és de 8 persones, ja

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.2 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com