ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Ácidos Grasos Y Alimentos


Enviado por   •  13 de Marzo de 2015  •  1.053 Palabras (5 Páginas)  •  154 Visitas

Página 1 de 5

1. Què és?

Entre les nombroses teories que s'han plantejat sobre l'origen de la vida a la Terra, potser una de les més polèmiques és l'anomenada Teoria de la Panspèrmia, que planteja l'origen còsmic de la vida en algun punt de l'Univers, i la seva arribada a nostre planeta transportada per meteorits i cometes, on va proliferar gràcies a condicions adequades.

Sent una teoria tan controvertida, és lògic que puguem trobar molts científics que la rebutgen categòricament mentre altres la defensen amb un fervor i una passió de vegades contagiosa.

La panspèrmia és la teoria segons la qual l'aparició de la vida a la Terra és d'origen extraterrestre. Suggereix que les "llavors" o l'essència de la vida prevalen disseminades per tot l'univers i que la vida va començar a la Terra gràcies a l'arribada de tals llavors al nostre planeta.

La teoria de la panspèrmia va desenvolupar-se en oposició al corrent vitalista. La inclouríem dins les concepcions eternalistes de la vida, apuntades ja en l'Antiguitat per Anaxàgores, que manifestà que la vida s'originà per un conjunt de gèrmens eteris, de forma que el planeta haurà pogut ser sembrat per gèrmens vinguts d'altres móns. Al Renaixement, Giordano Bruno proclamà que hi havia éssers vius en altres móns existents al voltant del Sol.

2. Origen de la teoria:

La primera idea sobre l'arribada de la vida des de l'espai es remunta a un antic pensament del filòsof grec Anaxàgores enunciat en el remot segle VI a . C. El terme mundialment conegut com Panspèrmia va ser defensat posteriorment pel biòleg alemany Hermann Richter el 1865 , però no va ser fins 1903 quan el suec Svante Arrhenius , guanyador del premi Nobel de Química , la va popularitzar .

Existeixen dues versions d'aquesta teoria . En primer lloc està l'anomenada Panspèrmia dirigida, que defensa que la vida es propaga per tot l'univers mitjançant bacteris extremòfils molt resistents que es transporten en els cometes i asteroides . És en aquesta variant on alguns arriben a especular que aquest és un procés controlat i deliberat en què ments intel·ligents decideixen on " sembrar " la vida .

L'altra alternativa és la Panspèrmia molecular , que estima que el que viatja per l'espai són molècules orgàniques complexes que en reaccionar sota determinades condicions , constitueixen la base material per a la gènesi de la vida .

3. Pot transportar-se la vida en condicions tan hostils:

Si bé podria pensar-se que les condicions de pressió, radiació i temperatura a bord d'asteroides i cometes són impossibles per a la vida, algunes formes de vida que trobem en el nostre propi planeta poden posar en dubte qualsevol dubte que puguem tenir al respecte.

Encara que la teoria de la Panspèrmia parla sobretot de bacteris, ja que s'ha demostrat que són els organismes potencialment més resistents, capaços de viure a temperatures extremes, fins i tot radioactives, hi ha altres organismes a la Terra que són capaços de viure un temps fins i tot en condicions de buit, com els líquens i els tardígrads. Aquest és un dels pilars en què es recolzen els defensors d'aquesta teoria.

4. Proves a favor de la teoria

• Els fòssils tant d'un bacteri trobat en un fragment de roca extraterrestre

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (6.4 Kb)  
Leer 4 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com